MENÜ

Hollanda-Almanya maç sonucu: 2-3

Euro 2020 Elemeleri C Grubu dev bir maça ev sahipliği yaptı. Hollanda kendi seyircisi önünde Almanya'yı ağırladı. İzleyenleri futbol açısından mest eden maçta Almanya 2-0 ilk yarıyı önde kapatmasına rağmen, 2. yarıda Hollanda fırtınasını durduramadı ve Portakallar Depay önderliğinde skoru 2-2'ye getirmeyi bildi. Mücadele tam bu skorla sona erecek denirken son sözü söyleyen Panzerler oldu ve sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Hollanda-Almanya maç sonucu: 2-3

Euro 2020 Elemeleri C Grubu'nda Hollanda, Johan Cruyff (Amsterdam) Arena'da Almanya'yı ağırladı.

Haberin Devamı

Mücadeleye hızlı başlayan taraf Panzerler oldu. Löw'ün öğrencileri 15. dakikada son dönemin formda ismi Sane'nin attığı mükemmel golle 1-0 öne geçti. Bu golün ardından Almanlar ataklarını sıklaştırdı ve Serge Gnabry'nin golü ile skoru 2-0'a taşıdılar.

Bu sonuçla soyunma odasına moralli giden taraf Almanya oldu. Hollanda ise seyricisi önünde ilk yarı iyi bir görüntü sergilemedi. Ancak 2. devrede bambaşka bir Portakallar izledik. Ev sahibi ekip Depay'ın önderliğinde tarihi bir dönüşe imza attı.

48. dakikada Depay'ın asistinde golü bulan Hollanda futbolunun genç yıldız stoperi De Ligt oldu. 63. dakikada da Depay bu kez sahneye kendi çıktı ve skoru 2-0'dan 2-2'ye getiren golü kaydetti.

Skor olarak da rahatlayan Koeman'ın öğrencileri Almanya kalesinde büyük bir baskı kurdu. Bu tarz maçlarda tecürbesi bir hayli fazla olan Almanya, 90'da Schulz'un golü ile galibiyet golünü yakaladı. Kalesinde golü gören Hollandalılar büyük bir üzüntü yaşadı.

Haberin Devamı

Maçta başka gol olmayınca Almanya sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Hollanda 3 puanda kalırken, Almanya ise ilk maçında 3 puanla tanışmayı bildi.

YORUM YAZ