MENÜ

Herkes onu konuşacak!

1860 Münih altyapısında yetişen Furkan Özçal'ı henüz 18 yaşında keşfedip Kayserispor'a kazandıran eski hocası Tolunay Kafkas, genç yeteneğin Galatasaray'a transferini FANATİK için değerlendirdi.

Herkes onu konuşacak!

22 yaşındaki futbolcuyu, ‘Geleceğin en önemli oyuncularından biri’ olarak tanımlayan tecrübeli teknik adam, “Türkiye’de topsuz koşuyu en iyi yapan 2-3 futbolcudan biri. Ayrıca topu yönlendirmesi, rakip yarı sahadaki alanları çok iyi kullanması, rakip savunmanın arkasına yaptığı koşularla gole yakın bir orta saha oyuncusu olması onun avantajları. Her hücumda çok etkili olduğunu görebilirsiniz. Dar alanda çok çabuk olmasa da, geniş alanda gayet hızlı bir fizik yapısına sahip. Ayrıca bu tür özelliklerini Galatasaray’da geliştirme şansı çok yüksek” ifadesini kullandı.

‘Gol vuruşlarını da geliştirirse...’

Furkan Özçal’ın, A Milli Takım’a aday oyunculardan biri olduğunu da kaydeden Kafkas, genç yeteneğin bu seviyeye gelmesi için geliştirmesi gereken bir-iki zaafı olduğunu da sözlerine ekledi. Furkan’ın girdiği gol pozisyonlarının, bulduğu gol sayısıyla doğru orantılı olmadığını vurgulayan Tolunay Kafkas, “Gol vuruşlarını ve özellikle de top tutma becerisini geliştirirse, ki Galatasaray’da mutlaka geliştirecektir, işte o zaman çok ciddi bir şekilde vazgeçilmez isimlerden biri olabilir” diye görüş bildirdi.

Taraftardan destek istedi

Aslan’ın son transferi Furkan Özçal, Galatasaray’a attığı 4 yıllık imzanın ardından GS TV’ye açıklamalarda bulundu. Cim Bom forması giyeceği için çok heyecanlı olduğunu belirten 22 yaşındaki futbolcu, “Benim için çok özel bir deneyim olacak. Uyum süreci boyunca taraftarımızdan destek istiyorum. Buna ihtiyacım var. Fatih Terim hocamızla çalışacak olmak büyük bir gurur. Umarım ben de kendimi geliştirip takıma katkıda bulunabilirim” dedi. Yeni takımıyla ilk idmanına da çıkan Furkan, çok kısa sürede arkadaşlarıyla kaynaşarak Aslan’ın önemli parçalarından biri olacağını gösterdi.

Başkan’a da sürpriz olmuş!

Türk futbol literatürüne kazandırdığı ‘çilek’ deyimiyle dikkat çeken Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, son gün yapılan Furkan Özçal transferinin kendisi için de sürpriz olduğunu dile getirdi. Cris’in alınmasının ardından transferi kapattıklarını düşündüğünü belirten Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, “Herhalde bu oyuncuyu Şampiyonlar Ligi için almadık, çünkü kadrolar bildirildi. Ancak takıma fayda sağlayabileceğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ