MENÜ

Herkes istedi Kartal'ı seçti

Siyah-Beyazlılar'ın olay yaratan transferi Cenk Tosun hakkında bilinmeyen gerçekler ortaya çıktı! 22 yaşındaki futbolcunun, Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan gelen teklifleri kabul etmeyip kulübü Gaziantepspor'a para kazandırarak Beşiktaş'a imza attığı öğrenildi.

Herkes istedi Kartal'ı seçti

Sezon sonunda kulübü Gaziantepspor’la sözleşmesi sona erecek olan Cenk Tosun’la 5 yıllık kontrat imzalayan Kara Kartal’ın, gizlilik içinde yürüttüğü transferin ayrıntıları ortaya çıktı. Slaven Bilic’in ısrarları sonucunda bu transferi gerçekleştirerek 22 yaşındaki futbolcuya Siyah-Beyazlı formayı giydiren Beşiktaş’ın, ilk etapta bu oyuncu için kulübü Gaziantepspor’a bonservis ödemediği açıklanırken olayın perde olayın arkasına FANATİK ulaştı. Bu transfer için ilk olarak Gaziantepspor yönetimiyle görüşen Beşiktaş’ın, Cenk Tosun için bu kulüple olan eski alacaklarından vazgeçtiği öğrenildi. Geçen sezon Gaziantep’ten kadroya katılan Serdar Kurtuluş’un transferinin mahkemelik olması üzerine bu takımdan 400 bin Euro’luk bir alacağı doğan Siyah-Beyazlılar’ın, ek olarak Güneydoğu ekibinin 500 bin Euro’luk başka bir borcunu da Cenk Tosun transferi için sildiği bildirildi.

‘Beşiktaş’a şeref sözüm var’

Kara Kartal’la anlaşmaya varan Cenk Tosun için, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un da önceden girişimlerde bulunduğu öğrenildi. Sarı-Lacivertliler’in, Emmanuel Emenike’nin sakatlanmasının ardından Cenk için Gaziantepspor’a 3,5 milyon Euro, oyuncuya da yıllık 2 milyon Euro teklif ettiği ancak Cenk’in, ‘Ben Beşiktaş’a şeref sözü verdim’ diyerek bu öneriyi kabul etmediği bildirildi. Trabzonspor’un da bizzat Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu vasıtasıyla genç oyuncu için nabız yokladığı ancak başarılı golcünün Bordo-Mavililer’i de reddettiği öğrenildi. Öte yandan Cenk Tosun’un Siyah-Beyazlılar’la 5 yıllık anlaşma imzalamasının ardından yeni kulübünden aldığı 900 bin Euro’luk çeki, bu transferde olumlu bir tutum sergileyen Gaziantepspor yönetimine verdiği bildirildi.

‘Beşiktaş’ta çok iş yapar’

Gaziantepspor’un genç teknik adamı Sergen Yalçın’ın teknik kadrosunda bulunan yardımcı antrenör Tamer Tuna, Cenk Tosun hakkında açıklamalarda bulundu. 22 yaşındaki golcünün yeni takımına büyük katkı yapacağını savunan Tuna, “Cenk, Beşiktaş’ta çok iyi iş yapar. Türkiye’de gol vuruşunu yapan en önemli oyuncu. Ceza sahasında ve çevresinde bulduğu pozisyonları gol atma yüzdesi yüksek. Beşiktaş’ta 15 golün altına inmez” ifadelerini kullandı.

İşte Cenk Tosun’un bilinmeyenleri!

-Cenk Tosun, çocukluğundan beri Beşiktaşlı...
-22 yaşındaki futbolcu, kulübünden izinli olduğu günlerde Beşiktaş’ın maçlarını izlemek için İstanbul’a geliyordu.
-Emenike’nin sakatlanmasının ardından Fenerbahçe onun için devreye girdi. Ama o Beşiktaş’ı istedi.
-Beşiktaş’la imza töreni sırasında Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu onu aradı. Sözüm var dedi, vazgeçmedi.
-Kara Kartal’a verdiği sözünü tutan Cenk, Beşiktaş’tan aldığı ilk peşinatı, kulübü Gaziantepspor’a verdi.
-Siyah-Beyazlılar, Cenk için Gaziantepspor’la olan önceki alacaklarından vazgeçti.

Mini Yorumlar

Suat Mamat’ın tanıklığı

Suat, Galatasaray’dan Beşiktaş’a transfer olmuş. Ama son bir bir şampiyona maçı var iki takım arasında. Suat’lı Galatasaray çok etkili bir oyunla Beşiktaş’ı yenip şampiyon oluyor. Maç sonunda Beşiktaş soyunma odasına giren Suat’a şöyle diyor Hakkı Yeten: ‘Çok iyi oynamasaydın buraya giremezdin’ Bu anıyı bize aktaran Cemal Süreya... Biz kahramanları, doğru insanları hep tarihte arıyoruz. Bugün hiç doğru adam yokmuş gibi. Baba Hakkı’lar, Lefter’ler Metin’ler... Bugün yaşasalar onlarla ilgili de bu etik tartışmalarını yapar mıydık? Bence maalesef evet... Halbuki şunu düşünmek zor mu? Eğer Beşiktaş 4 ay sonra takıma katılacak diye Cuma akşamı yatacak bir oyuncu aldıysa vay Beşiktaş’ın haline. Kaybeden rakipleri olmaz ki... Bizzat Beşiktaş olur.

Mehmet Demirkol


Nato kafa nato mermer!

Antep izin vermiş, Beşiktaş görüşmüş, iş bitmiş... Gencecik adam, daha büyük paralar kazanabileceği teklifleri reddetmiş, “Namus sözü verdim, Beşiktaş’a gideceğim” demiş. Hayırlı, uğurlu olsun. Buraya kadar her şey normal, sonrası tufan! Yarın Antep-Beşiktaş maçı var. Cenk gol atsa, kimi Beşiktaşlılar kızacak, “Bu adam seneye bizde oynamayacak mı kardeşim” diyecek. Ayağı takılıp altıpastan topa vuramasa, “Zaten seneye Beşiktaş’ta, neden atsın ki golü” diyecek diğerleri. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık misali...
Bizi AB’ye bu yüzden almıyorlar işte dostlar. Bu kafa yapısı yüzünden! İyilik yapanların, iyilerin mutlaka cezalandırıldığı bu coğrafyada, o maçtan tek isteğim var. Cenk Tosun hat-trick yapsın, Beşiktaş 4-3 kazansın! İnanın bana, yine konuşacak bir şeyler bulur onlar... Çünkü nato kafa nato mermer!

Zafer Büyükavcı


Bu transfer çıtayı yükseltti

Futbolcunun, “Hayatımın imzasını attığım” dediği bu sözleşme esasen Beşiktaş’ın transferlerinin iyice düşünülüp taşınılmadan yapıldığını gösteriyor. O mevkiiye sezon başında alınan ve ‘unutulan’ Ömer Şişmanoğlu’nun hangi ölçütlerle transfer edildikleri hala soru işareti. Beri yandan ilk yıl için 1.7 milyon Euro yıllık alacak olan Cenk Tosun, iç transfer konusunda çıtayı iyice yükseltti. Yıllık 425 bin Euro’ya oynayan Oğuzhan Özyakup başta olmak üzere takımın yükünü çeken Veli Kavlak, Necip Uysal vb. oyuncularla imzalanacak sözleşmeler için de bu transfer önemli bir eşik olacak. Haliyle bu sözleşme başka ‘dolaylı maliyetleri’ çizgi aşımlarını da beraberinde getirecektir. Yani, bir transferi hele de mali sorunlarla boğuşan Beşiktaş gibi bir takım için ‘iyi’, ‘olumlu’, ‘fevkalade’ gibi değerlendirmelere tutmadan önce bu tür parametreleri de gözden kaçırmamak lazım.

Cem Dizdar


Transfer şikesi değil

Beşiktaş, Türk futbol tarihinde görülmemiş bir transfere imza attı. Beşiktaş bu sene neden Avrupa’dan men edildi, Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı neden ceza aldı? İBB ile oynanacak Türkiye Kupası finalinden önce İbrahim Akın ve İskender Alın’a transfer teklifinde bulunmaktan. UEFA talimatlarına göre, bir futbolcu kulübüyle sözleşmesinin bitmesine 6 ay kala başka bir kulüple transfer görüşmesi yapabilir. Nitekim Götze, Nuri Şahin ve Lewandowski transferleri bu statüde gerçekleşti. Ama TFF, bu kuralın Türkiye’de etik açıdan çok tartışılacağını düşünerek 2009 yılında talimatını güncelledi ve kulüpten yazılı izin alma şartı koydu. Bu şartlar gerçekleştikten sonra sorun yok. Burada Cenk’e büyük iş düşüyor. Cenk, yarın Beşiktaş’a karşı sahaya çıkıp elinden gelenin fazlasını yapmalı ki, Türkiye’de bir zihniyet devrimi gerçekleşsin.

Serkan Akcan


Gaziantep’te ciddiyetle oynar

Beşiktaş, Türkiye’de bir ilke imza attı ve her şeyi UEFA’nın ön gördüğü biçimde yaptı. Herşey talimatlara uygun gerçekleşti. Zaten Gaziantepspor yönetimi de bu tavrından ötürü Beşiktaşlı yöneticilere özel bir teşekkür mesajı bile yayınladı. Her şey böyle pozitif şekilde gelişmişken neden bunun altında bir şey arıyoruz anlamak mümkün değil. Cenk, sezon sonunda sözleşmesi bitince başka bir takıma da gidebilir, kendi ücretini de katlama şansı yakalayabilirdi. Ancak şimdi kulübüne para kazandırdı. Kimse ondan şüphe duymamalı. Kendisini çok iyi tanıyorum ve dönem sonuna kadar Gaziantepspor’un formasını ciddiyetle taşıyacağını düşünüyorum. Yarın hocası şans verirse tüm gücüyle takımına destek vermek için çaba gösterir.

Tunç Kayacı


Yanlış Cenk de değil

Herkes şunu soruyor; Cenk boş kaleye gol kaçırırsa ne olacak!.. Cevap verelim hiç! Cenk Tosun’u milli takımlardan ve Antep’ten iyi tanıyorum. Ayrıca anne ve babası ile de Almanya ve Antalya da tanışıp konuşma imkanım oldu. Pırıl pırıl bir insan. Beşiktaş ile anlaştı diye, bilerek kötü oynama, ya da gol atmama gibi bir düşüncesi asla olamaz. Olsa bu önce kendine sonra Kartal’a ihanet olur zaten. Ayrıca Alman alt yapısında oynayan örnek bir profesyonel. Bizdeki sorun kafalarda. Bir kulp takmaya çalışıyoruz. Süleyman Seba başkan olsaydı bunu yaparmıydı, asla! Ancak Fikret Orman ve ekibi bir duruş sergileyip risk aldılar. Şeffaf oldular. İşte bu yüzden yarın ki maçta, ne olursa olsun, akıllarda bir şey kalmaz. Kaldı ki, özellikle Galatasaray ve Bayern Münih olmak üzere Avrupa da bir çok kulüp benzer transfer yapıyor.

Orhan Yıldırım


CENK TOSUN İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı
YORUM YAZ