MENÜ

'Herkes işini doğru yapsın'

Yıldırım Demirören, FANATİK'e konuştu, yine Fenerbahçe ve Federasyon'u hedef aldı.

'Herkes işini doğru yapsın'

Yaptığımız açıklamada her şey açık ve net... Biz sadece adalet istedik. Hepsi bu...

Sistematik bir şekilde şampiyonluğun belirlenmesine karşıyız, hep karşı çıkacağız...

Her tartışma bize mâl ediliyor. Biz ‘Halkın takımıyız.’ Bu durumdan rahatsızız...

Türkiye Quaresma, Guti, Almeida ve Simao gibi yıldızları hak ediyor. Keşke herkes star getirebilse...


“Yaptığımız açıklamada her şey açık ve net... Federasyondan sadece adalet istedik. Hepsi bu... Bunu yaparken örnekler de verdik. Sadece bize yapılan hataları masaya yatırmadık. Diğer takımların yenilen hakları da ortada. Açıklamada, bizimle oynadıkları maçta Trabzonspor’un net penaltısının verilmediğini yazdık. Burada başarısız sonuçları hakemlere bağlamadık. Sistematik bir şekilde şampiyonluğun belirlenmesine karşı durduk. Tüm takımlar bu durumdan rahatsızsa, Kulüpler Birliği Başkanı her kim ise işinin tüm gereklerini yerine getirmelidir...”

‘Halkın takımıyız’
Beşiktaş’ın bir duruşu, bir geleneği var. ‘Halkın takımı’ diye bilinir. Ayrıca ülkemizde de kimseyle sorunumuz yoktur. Ancak bizleri öyle bir duruma getirmeye çalıştılar ki, sanki nerede olay varsa orada Beşiktaş’ın ismini geçirmeye başladılar. Önce Fenerbahçe derbisinde gereksiz tartışma kulübümüze mâl edildi, sonra Trabzonspor maçında bazı kişiler ile Şenol hocanın yaşadığı tatsızlıklar üzerimize yıkıldı. Bu durumdan rahatsızlık duyuyoruz...”

‘Yıldızları çekemiyorlar’

“Türk spor kamuoyu Quaresma, Guti, Almeida, Simao gibi yıldızları canlı olarak izlemeyi fazlasıyla hak ediyor. Keşke her kulüp böyle starları getirme adına çaba sarfetse, amacına ulaşsa. Ancak bir de gerçek var. Beşiktaş’ı sadece bu yüzden çekemeyenlerin sayısı az değil. Federasyondan MHK’ya, diğer takımların oyuncularından taraftarlarına ortada anlaşılmaz tepkiler var. Bu durum bizleri üzüyor.”

Orhan Yıldırım / Fanatik Çok Özel


‘Protokol elimizde değil’

“Herkesin yanlış bildiği bir olay var. Protokol tribünü kulüplerin idaresi altında değil. İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı. Dünyada böyle yanlış bir uygulama daha yok. Bunun kaldırılması lazım. Evimizde yabancı durumuna düşüyoruz. Sonra Fiyapı İnönü Stadı’nın protokol tribününde olay çıkınca sorumlu kulüp tutuluyor. Böyle bir şey olamaz... Ya bu uygulama kaldırılsın, ya da kulüp olarak protokol tribününde yer almayalım.”

‘Büyük kulüpler günlük yaşamaz’

“Schuster inanıp, güvendiğim bir hoca... Ancak alınan sonuçlar da ortada. Beşiktaş’ın her yerde olduğu gibi hoca konusunda da B planı vardır. Ancak her başarısızlıkta teknik heyet değiştirilmez...”

“Hedefimiz şampiyonluk, sonrasında Şampiyonlar Ligi’ne katılmaktı. Amaçlarımızdan sapmış durumdayız. Ancak yatırımlarımız, Devler Ligi’nde oynayacakmışız gibi sürüyor. Önümüzdeki sezonun kadrosu, altyapısı da hazır. Gerekli olduğu takdirde takviyeler de yaparız. Bu konuda hocamızla görüş birliği içerisindeyiz. Birlikte hedefleri belirliyoruz, planlamaları yapıyoruz.”

Taraftara teşekkür...
“Bernd Schuster inanıp, güvendiğim bir hoca. Ancak alınan sonuçlar da ortada. Bu camia, bu sonuçları hak etmiyor. Özellikle taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. Her şekilde takımımıza inanılmaz destek verip, sahipleniyorlar. Kulübün gerçek sahibi taraftarımızdır. Her başarısız sonucun ardından hoca gönderilip, yenileri gelsin isteniyor. Benim öyle bir düşüncem yok. Fakat sezon bitince teknik ekiple oturup, geçmişin muhasebesi ile geleceğin planlamasını yapacağız. Beşiktaş’ın her konuda olduğu gibi hoca konusunda da her zaman ‘B’ planı vardır. Büyük kulüpler asla günlük yaşamazlar.”

Orhan Yıldırım / Fanatik Çok Özel

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ