MENÜ

Her yerde hakem var!

Süper Lig'de hakemlerin tartışıldığı dönemde İsviçreli Busacca, futbolun devler arenasındaki Barcelona-Arsenal maçına hatalarıyla damgasını vurdu.

Her yerde hakem var!

Futbolun adalet mekanizması hakemler sadece Türkiye’de tartışma konusu olmuyor. Beşiktaş-Trabzonspor maçında Tolga Özkalfa, Gençlerbirliği-Fenerbahçe karşılaşmasında yardımcı hakem Nihat Mızrak ile orta hakem Özgür Yankaya’nın performansı Türk futbolunda yeni bir kaos ortamının oluşmasına ön ayak oldu. Ancak futbolun devler arenası Şampiyonlar Ligi’ndeki sonucu merakla beklenen Barcelona-Arsenal kapışmasında da başrolde bir hakem vardı: Massimo Busacca... Barça’nın 3-1 kazanarak, 4. kez üst üste çeyrek final vizesi aldığı mücadeleye damgasını vurdu. 56. dakikada Van Persie’yi düdükten sonra topa vurduğu için atan Busacca’ya İngilizler öfke kustu. Teknik direktör Arsene Wenger, “Kırmızı kart tamamen skandal, bu karar anlaşılmaz ve inanılmaz. Hakem maçı katletti. Barça maçı kazanacak kadar iyi oynadı ama Van Persie’nin atılması tüm dengeleri bozdu” dedi.

Wenger disipline!

Van Persie oyundan atılmasını ‘tam bir şaka’ olarak nitelendirirken, “Düdükten 1 saniye sonra topa vurdum. 95 bin kişi bağırırken, düdüğü nasıl duyabilirim? Oyundan atılmam sonucu etkiledi” diye konuştu. İngiliz basını da Busacca’nın kötü performansının Arsenal’in elenmesine neden olduğu görüşünde birleşti. Barcelona Teknik Direktörü Guardiola galibiyetlerine gölge düşürülmemesi gerektiğini belirtip, “Üst üste 3 pas bile yapamadılar. Tek bir şut atamadılar. Çünkü muhteşem bir maç çıkardık” ifadesini kullandı. Bu arada Wenger ile Nasri açıklamaları nedeniyle UEFA Disiplin Kurulu’na sevkedildiler.

Haberin Devamı
YORUM YAZ