MENÜ

"Her rakibi yenebilecek güçteyiz"

Ligin ikinci yarısında üst üste aldığı başarılı sonuçlar, gösterdiği performans ile üst sıralara tırmanışını sürdüren Gaziantepspor'un teknik direktörü Tolunay Kafkas, "İyi gidiyoruz ve belli oranda gücümüz var, her rakibi yenebilecek güçteyiz" dedi.

"Her rakibi yenebilecek güçteyiz"

Teknik direktör Tolunay Kafkas’la çıkışa geçen Gaziantepspor, geride kalan 24 hafta sonunda topladığı 43 puanla son 10 yılın en başarılı sonucuna imza attı. Kırmızı-siyahlılar 43 puanla ligde 5. sırada bulunuyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl Portekizli teknik adam Jose Couceiro ile 24 haftada 32 puan toplayan kırmızı-siyahlılar, Tolunay Kafkas ile bu sezon 43 puan almayı başardı. Kırmızı-siyahlılar 9 haftadır yenilgi yüzü görmezken, Bursaspor ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı unvanına da sahip.

Şampiyonluğa oynadığı 2001 yılından sonra ilk kez bu kadar çok puan toplayan Güneydoğu temsilcisi, Bucaspor ile bu hafta sonu deplasmanda oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını da sürdürüyor.

Antrenmana tedavisi devam eden Yalçın Ayhan ile U19 Milli Takımda bulunan Orhan Gülle katılmadı. Gaziantepspor’da futbolcuların antrenmandaki hırsı ve neşesi de teknik heyetin yüzünü güldürüyor.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, ikinci yarı çok iyi bir çıkış yakaladıklarını ve bunu devam ettirmek istediklerini belirterek, "Bizim hedefimiz üst sıralara tırmanarak Avrupa’ya gitmek" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kalan her maçın çok zor olduğuna dikkati çeken Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu hafta Buca’ya gidiyoruz. Onlar kümede kalma mücadelesi veriyor. Sonraki hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağız. Onların da hedefi Avrupa’ya gitmek. Artık kolay bir maç yok. Önümüzdeki maçlara teker teker bakıp kazanmak istiyoruz. Şu anda iki tane sakatımız var. Serdar’ın uzun süren sakatlığı ve Yalçın’ın 10 günlük sakatlığı var. İyi takımları mağlup etmenin moralini yaşıyoruz. Daha alınacak 30 puanımız var."

İkinci devreye daha iyi bir başlangıç yaptıklarını, iyi gittiklerini ifade eden Kafkas, şunları kaydetti:

"İyi gidiyoruz belli bir oranda gücümüz var her rakibi yenebilecek güçteyiz. Futbol bu belli olmaz neyin ne olacağı. Bizim hedefimiz üst sıralara tırmanarak Avrupa’ya gitmek. Başta başkanımız olmak üzere, tüm şehir, yönetim, futbolcular ve teknik heyet bütünleşmiş durumda. Takım içinde iyi bir kenetlenme var. Sezon sonunu iyi bir şekilde getirip Avrupa’ya gideceğiz. Ligin alt sıralarında görünen tabloda 4 takım zor durumda gibi gözüküyor ama 23 takım düşecek. Bank Asya’da da 8-9 takımın Süper Lig’e yükselme iddiası var. Hak eden ligde kalsın hak eden Süper Lig’e çıksın. Gelecek yılın nasıl olacağını çıkan takımlar ve düşen takımların ardından göreceğiz."

Haberin Devamı

Başarılı teknik adam konuşmasını şöyle tamamladı: "Oyuncularımızın mukavelelerini uzatıyoruz. Başkanın bilgisi dahilinde iki tane takıma yararı olacak yabancı oyuncu alacağız. Bunların mevkisi forvet ve orta saha olacak. Oyuncularımız ile konuştuğumuzda her maçın önemi olduğunu söylüyoruz ve bu bilinç ile sahaya çıkıyoruz. Üst sıralara tırmanışımızı sürdüreceğiz. Ligde neyin ne olacağı belli değil. Bugün iyi olanlar yarın kötü oluyor, kötü olanlar ise yarın iyi oluyor."

GAZİANTEPSPOR’UN ÖNLENEMEZ YÜKSELİŞİ

Bu arada, Ligdeki ve kupadaki iddiasını sürdüren Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında oynanan ve 2-0 kaybettiği Manisaspor maçından sonra mağlubiyet yüzü görmedi. Bu maçtan sonra yaptığı 9 maçın 7’sini kazanan kırmızı-siyahlılar 2 kez de berabere kaldı. Gaziantepspor ligdeki son 5 maçında ise 5 galibiyet alarak 15 puan topladı.

Haberin Devamı

Gaziantepspor’un devre arasında Bundesliga ekiplerinden Eintracht Frankfurt’tan transfer ettiği Cenk Tosun, Spor Toto Süper Lig’deki 5. maçında 5. golüne imza attı. Sivasspor karşısında takımının 3. golünü atan Cenk, daha önce de Eskişehirspor ve Bursaspor maçlarında 4 kez fileleri sarsmıştı. Kırmızı-siyahlı oyuncunun Ziraat Türkiye Kupası’nda da 2 golü bulunuyor.

AA

YORUM YAZ