MENÜ

Henry Onyekuru kimdir? Galatasaray'ın yeni transferi Onyekuru!

Galatasaray'ın Monaco'dan 6 aylığına kiraladığı Nijeryalı futbolcu Henry Onyekuru kimdir, kaç yaşında, nereleri, ve kariyeri nasıl? Galatasaray'ın yeni transferi Henry Onyekuru'yu Monaco'dan 750 bin Euro kiralama bedeliyle 6 aylığına takıma dahil etti. Bu transferin ardından Henry Onyekuru, google'da en çok arananan isimlerden birisi oldu. Peki Henry Onyekuru kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Kariyeri nasıl? İşte tüm bu soruların cevabı haberimizde...

Galatasaray, ara transfer dönemi çalışmalarını hız kesmeden devam ettirirken, takıma dahil ettiği bir diğer isim Henry Onyekuru oldu. Sarı - Kırmızılı ekip, Onyekuru'yu Monaco'dan 6 aylığına kiralık olarak takıma dahil etti. Galatasaray, bu transfer için 750 bin Euro kiralama bedeli ödeyecek. Peki yuvaya geri döndüğü için mutlu olan Henry Onyekuru kimdir? Kaç yaşında? Mevkisi ne? Kariyeri nasıl? İşte tüm cevaplar...

Haberin Devamı

Henry Onyekuru kimdir?

5 Haziran 1997 doğumlu Henry Onyekuru, Onitşa’da doğdu. Nijeryalı oyuncu 1.75 boyunda sol kanat oyuncusu. Aynı zamanda forvet mevkisinde de oynayabiliyor.

Henry Onyekuru'nun kariyeri

Futbol kariyerine 2015 yılında Aspira Senegal’de başlayan oyuncu, aynı yıl bedelsiz olarak Belçika ekibi KAS Eupen'e transfer oldu. 2015- 2016 yılında Eupen formasıyla 19 maçta 25 gol attı. Bir sezon sonra ise Onyekuru 41 maçta 25 gol atarak Avrupa devlerinin dikkatini üzerine çekti. Henry Onyekuru bu performansının ardından 8 milyon Euro karşılığında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'a transfer oldu. Nijeryalı futbolcu 1 sezon sonra Belçika devi Anderlecht'e kiralandı. Anderlecht formasıyla 28 maçta 10 gol atan 1.75 boyundaki kanat oyuncusu Belçika Ligi'nen en genç oyuncusu seçildi.

Haberin Devamı

Galatasaray macerası 2018 yılında başladı...

Onyekuru’nun Galatasaray macerası ise 2018’de başladı. 800 bin Euro bedel ile Everton’dan Galatasaray’a bir yıl kiralık olarak giden oyuncu, 2019 yılında Monaco’ya transfer oldu. Geçtiğmiz günlerde ise Galatasaray tekrar, 750 bin Euro kiralama ücretiyle Nijeryalı kanat oyuncusunu 6 aylığına takımına dahil etti.

YORUM YAZ