MENÜ

Hem şampiyonluğun hem krallığın peşinde

Cenk Tosun, 2-1 galip geldikleri Bursaspor mücadelesinde Oğuzhan Özyakup ile yaşadıklarını FANATİK'e anlattı.

Hem şampiyonluğun hem krallığın peşinde

Siyah-Beyazlılar’da Mario Gomez’in takımdan ayrılmasının ardından Beşiktaş’ın 1 numaralı forveti konumuna gelen Cenk Tosun, ortaya koyduğu başarılı performansla takımına hayat veriyor. 25 yaşındaki futbolcu, önceki akşam Vodafone Arena’da attığı 2 golle Kara Kartal’a 3 puanı getiren isim oldu. Bu sonucun ardından 9 gole ulaşan CT23, bu alanda hem takımının en skorer ismi olmayı sürdürdü hem de krallık yarışında zirveye yerleşti. Yeşil-Beyazlılar karşısında 88 dakika görev yaptığı maçta istekli görüntüsüyle dikkat çeken Cenk’ın hırsı, 64. dakikada tavan yaptı. Bu dakikada Oğuzhan Özyakup’un Bursaspor ceza alanı içerisinde düşürülmesi sonrasında hakem Bülent Yıldırım’ın beyaz noktayı göstermesinin ardından Tosun, penaltı vuruşu için atış noktasına yöneldi. Ancak yere düşen Oğuzhan’ın kalkıp topu aldığını gören yıldız futbolcu, bu anlarda takım arkadaşıyla arasında geçen konuşmayı FANATİK’e anlattı.

UEFA Avrupa Ligi'nde rakipler belli oldu!

‘Özgüvenle beyaz noktaya gittim’

Maç sonunda konuşan Cenk, “İlk penaltıyı ben atmıştım. Oğuzhan’ın düşürülmesinin ardından farkı artırma şansını yakalamıştık. İlk golün özgüveniyle beyaz noktaya doğru gittim. Ama Oğuzhan’ın topu aldığını görünce yanına gidip, ‘Ozzy lütfen... Kendimi çok iyi hissediyorum. Bu penaltıyı da ben atayım’ dedim. O da sağolsun beni kırmadı. Topu verdi. Ben de golü attım” diye konuştu.

‘Bir sayı belirlemedim ama...’

Geçen sezon Süper Lig’de 29 maçta 8 gol kaydeden Cenk Tosun, Bursaspor karşısında bulduğu gollerle bu dönemde 19 karşılaşmada şimdiden 9 sayı kaydederek Beşiktaş formasıyla en skorer dönemine ulaştı. Bu sezonki gol hedefleriyle ilgili de konuşan başarılı oyuncu, “Şu anda bir sayı belirlemedim. Atabildiğim kadar atıp takımımın başarısına katkı sağlamak istiyorum. İnşallah bu sezon da şampiyonluk bizim olacak. Herkes yine bizi konuşacak” ifadelerini kullandı.

Teröre lanet mesajı

Bursaspor maçının ardından yapılan bombalı saldırının haberini duyduğunda Ümraniye’de olduğunu söyleyen Cenk, “Haber gelince çok üzüldüm. O sırada biz de orada olabilirdik. Teröre lanet olsun.Şehitlerimiz’e Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

14 maç 9 gol

Cenk Tosun, Bursaspor maçında attığı gollerle takımına adeta hayat verdi. Siyah-Beyazlılar’daki en skorer dönemini geçiren Tosun, 14 lig maçında 9 gol ve 2 asistlik performans sergileyip takımının 11 sayısına imza attı.

Gökmen Özcan

Haberin Devamı
YORUM YAZ