MENÜ

"Hedefimiz iyi takım bir oluşturmak"

Hüseyin Yeşilkavak - Bank Asya 1. Lig takımlarından Manisaspor'un Teknik Direktörü Reha Erginer "Hedefimiz bu sene mutlaka Süper Lig'e yükselmek değil. Öncelikle sağlıklı bir yapı oluşturup, sağlıklı şekilde Süper Lig'e çıkmak istiyoruz" dedi.

"Hedefimiz iyi takım bir oluşturmak"


Yeni sezon hazırlıklarını Kızılcahamam’da sürdüren Manisaspor’un teknik direktörü Reha Erginer, AA muhabirine, bir haftadır bulundukları Kızılcahamam’da iyi bir çalışma ortamı yakaladıklarını söyledi.

Manisaspor’un geçen sezon şanssız bir şekilde Spor Toto Süper Lig’e veda ettiğini ve bu sezon Bank Asya 1. Lig’de mücadele vereceğini hatırlatan Erginer, "Hedefimiz önce kulüpte farklı bir kültür ve iyi bir takım oluşturmak. Biz, bu sene sağlıklı bir yapı oluşturup sağlıklı bir şekilde Süper Lig’e çıkmak istiyoruz. Geleceğin Manisaspor’unu oluşturmak arzusundayız" diye konuştu.

Erginer, büyük hedefli başlangıçların bazen şehirleri büyük hayal kırıklığına uğrattığını, olması gerekenden çok daha geriye götürdüğünü vurgulayarak, iyi bir çalışma programıyla bunu yaşamadan Süper Lig’e yükselmenin, gelecek açısından daha uygun olduğunu anlattı.

-Transfer çalışmaları
Yeni sezonla ilgili belirledikleri hedef doğrultusunda transfer politikası izlediklerinin altını çizen Erginer, özellikle genç oyuncuları takıma dahil ettiklerini bildirdi.

Erginer, genç oyuncuların daha fazla çıkış yapacağına inandığını belirterek, şunları söyledi:
"Bu doğrultuda 3-4 transfer daha yapacağız ama transferin ucunu da açık bırakıyoruz. Aramızdan ayrılacak arkadaşlar da olabilir, ihtiyacımıza göre aramıza katılacak arkadaşlar da olabilir. Sağlıklı bir yapı oluşturma derken sıkıntıyla geçen sezonun arkasından bazı yabancı oyuncularla yollarımızı ayırmamız da gerekiyor. Yönetim kurulumuz Klukowski, Makakula ve Dixon ile yolların ayrılması için karşılıklı anlaşmaya çalışıyor. Onun dışında Jerry Akaminko ve Kahe takımımızda kalacak. Bir yabancı hakkımız daha var. Onu da doğru transfer olduğunda kullanabiliriz ama bizim şartlarımıza ve yapımıza uygun olmazsa o hakkımızı boş da bırakabiliriz."

-"Bizim teknik adamlarımız çok başarılı"
Genç teknik adam, son yıllarda takımların başına Türk teknik direktörlerin getirilmesini çok doğru bulduğunu, çok üst düzey olmadıkça yabancı teknik direktörlerin Türkiye’de faydalı olacaklarına inanmadığını ifade etti.

"Bizim teknik adamlarımız çok başarılı" diyen Erginer, şöyle devam etti:
"Ben şahsen takımların daha fazla Türk hocalara şans vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu şansın da uzun vadeli olmasından yanayım. Türkiye’de bu maalesef başarıyla orantılı. Daha uzun vadeli çalışmalarda Türk teknik direktörlerin daha yararlı olacaklarına inanıyorum."

Haberin Devamı
YORUM YAZ