MENÜ

Hayali bile güzeldi: 77-98

12 Dev Adamımız, Dünya Kupası'nın favorisi ABD'yi ilk üç çeyrekte adeta şaşkına çevirdi. Maçın 23. dakikasını 51-45 önde geçen Ay-Yıldızlılar'ın oyun direnci, hepimizi gururlandırdı. Zafer coşkusu belki kısa sürdü ama dünyanın 1 numarası karşısında bu heyecanı yaşamak bize yetti

Hayali bile güzeldi: 77-98

Dünya Kupası’nın ikinci gününde, A Milli Basketbol Takımımız mucizeye çok yaklaşmıştı ki, olmadı. Bir gün önce Finlandiya’yı 59 farkla yenen şampiyonluk favorisi ABD önünde, Türkiye’nin de hezimete uğrayacağı düşünülüyordu. Ancak 12 Dev Adamımız, savunmasıyla 3 periyot boyunca, ABD’ye ecel terleri döktürdü ama sonunu getiremedik. Maça alan savunması yaparak başlayan Milliler, Sinan ve Ömer Aşık’ın sayıları ile 3. dakikayı 10-5 önde geçti. ABD savunmamıza çözüm üretmekte zorluk çekerken, kaptıkları toplarla sayılar buldular. 8. dakika 14-14 berabere geçildi, periyot ise 16-16 sona erdi. İkinci çeyrekte da ABD’ye istediği boş alanları vermedik. Rakip çok atletik olmasına rağmen ribauntlarda da üstünlük kuran 12 Dev Adam, Sinan ve Cenk’in sayıları ile 16. dakikayı 24-22 önde geçti. Barış Ermiş ve Emir’in üçlükleri ile skor 38-32, devreyi de 40-35 önde bitirdi.

Top kayıpları olmasa...

İkinci yarının başlarında da kontrol bizdeydi. Milliler, Cenk, Sinan ve Ender’le arka arkaya 3 üçlük buldu, 23. dakikada fark yeniden 6’ya çıktı: 51-45. Ama bu dakikadan itibaren tempoyu rakibe verdik. Çok fazla top kaybı yapınca Amerika, Curry ve İrving ile arka arkaya üçlükler buldu. Davis ve Faried de pota altında etkili olmaya başlayınca 3. periyot 66-60 ABD’nin üstünlüğü ile sona erdi. 4. periyodun başında top kayıpları devam edince rakibimiz 10-0’lık seriyle skoru 76-60’a getirdi ve maçı bitirdi. Kalan dakikalar karşılıklı basketlerle geçti ve Milliler çok iyi mücadele ettikleri maçı 98-77 kaybetti.

2010’un rövanşını alamadık


Türkiye, ABD’yle ilk resmi maçını 2010 Dünya Kupası finalinde oynamıştı. İki takım, 4 yıl sonra grup aşamasında yine karşılaştı. Türkiye’ye yenip altın madalya kazanan ABD, yine kazanan taraf oldu ve rövanşı vermedi.

Salon tıklım tıklımdı


İspanyol basketbolseverler ABD-Türkiye maçına büyük ilgi gösterdi. Aylar önceden biletlerin tükendiği maçı 16 bin seyirci izledi. Tribünde bine yakın Türk basketbolsever de 12 Dev Adam’a destek verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ