MENÜ

Taner Savut son yolculuğuna uğurlandı! Volkan Demirel böyle veda etti

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki ilk deprem felaketinde Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Süper Lig temsilcisi Hatayspor'un sportif direktörü Taner Savut (49), son yolculuğuna memleketi İzmir'de uğurlandı. Savut'un cenazesi spor, siyaset ve iş dünyasından yüzlerce kişiyi bir araya getirirken, Savut'un annesi Sema Savut'un cenaze arabasında tabutunun başında oğluna vedası yürekleri dağladı.

Taner Savut son yolculuğuna uğurlandı! Volkan Demirel böyle veda etti

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta saat 04.17'de yaşanan 7.7 büyüklüğündeki ilk depremin ardından yıkılan Rönesans Rezidans'ın enkazı altında kalan Spor Toto Süper Lig temsilcisi Hatayspor'un sportif direktörü Taner Savut'un hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Haberin Devamı

ATSU VE SAVUT'A MEZAR OLDU

Depremin yıkılan yapılarından olan aynı bina, Hatayspor'un felaketten 1 gün önce Kasımpaşa maçında 90+7'nci dakikada galibiyet golünü atan Ganalı futbolcusu Christian Atsu'dan sonra Savut'a da mezar oldu.

Taner Savut son yolculuğuna uğurlandı Volkan Demirel böyle veda etti

DAİRELERİNE 11. GÜN ULAŞILABİLDİ

Deprem felaketinin 11.gününde sportif direktör Taner Savut’un dairelerine kadar ulaşılabildiler. Geçtiğimiz günlerde Christian Atsu'nun menajeri Murat Uzunmehmet, Christian Atsu’nun bulunduğunu ve hayatını kaybettiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Uzunmehmet, "Christian Atsu bulundu ve maalesef hayatını kaybetti" İfadelerini kullandı.

SAVUT HER YERDE ARANIYORDU

Bunlardan sonra Adana'dan bir kişinin aileyi arayarak hastanede Taner Savut'a benzeyen bir kişinin cenazesi olduğunu söyledi. Bunun üzerine Savut'un ağabeyi Ali Savut Adana'ya giderek DNA örneği verdi.

Haberin Devamı

Taner Savut son yolculuğuna uğurlandı Volkan Demirel böyle veda etti

HATAYSPOR VEFAT HABERİNİ RESMEN AÇIKLADI

Test sonucunda Adana'daki cenazenin Savut'a ait olduğu anlaşıldı. Kulübü Hatayspor da depremde enkaz altında kalan sportif direktör Taner Savut'un hayatını kaybettiğini açıkladı.

Taner Savut son yolculuğuna uğurlandı Volkan Demirel böyle veda etti

Yapılan açıklamada "Sportif Direktörümüz Taner Savut'u kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz. Hocamıza yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Seni unutmayacağız Taner hoca. Mekanın cennet olsun. Her zaman kalbimizdesin" denildi.

 BUGÜN İKİNDİ NAMAZININ ARDINDAN TOPRAĞA VERİLDİ

12 yaşında İzmirspor altyapısında başladığı 48 yıllık spor hayatı Hatay'daki depremle sona eren Taner Savut cenazesi memleketi İzmir'e getirildi. Savut için, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hacı Fatma Tatari Camisi'nde bugün ikindide cenaze töreni düzenlendi.

Taner Savut son yolculuğuna uğurlandı Volkan Demirel böyle veda etti



VOLKAN DEMİREL'DEN SAVUT'A VEDA

Cenaze törenine, Savut'un annesi Sema Savut, 22 yıllık eşi Pınar Savut, kardeşi Ali Savut ve diğer yakınlarının yanı sıra deprem Hatayspor'un yönetimi, Hatayspor Teknik Direktör Volkan Demirel, aynı binanın enkazından kendi çabalarıyla hafif yaralı çıkan futbolcu Hataysporlu Kerim Alıcı, daha önce görev yaptığı Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve milli futbolcu Efecan Karaca, Hamza Hamzaoğlu, Erol Bulut, Mehmet Altıparmak, Serkan Özbalta gibi teknik direktörler, eski takım arkadaşları Bilal Kısa, Feyzi Layiç, 2002 yılında Sakaryaspor'da forma giyerken teknik direktörlüğünü yapan Hüseyin Hamamcı'nın yanı sıra spor, siyaset ve iş dünyasından yüzlerce kişi ve yakınları katıldı.

Haberin Devamı

VOLKAN DEMİREL: TARİFSİZ BİR ACI

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, dün sosyal medya hesabından Taner Savut’un vefatıyla ilgili olarak, “Kıymetli çalışma arkadaşım, yüreği güzel kardeşim Taner Savut’u kaybetmenin tarif edilemez acısı içindeyim. Her zaman büyük bir sevgi ve saygıyla hatırlanacaksın. Tüm sevenlerinin, hepimizin başı sağ olsun” açıklamasında bulundu.

Taner Savut son yolculuğuna uğurlandı Volkan Demirel böyle veda etti

KARDEŞİ TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Cenazede Taner Savut'un kardeşi Ali Savut ve akrabaları tabutu başında taziyeleri kabul etti. Taner Savut'un altyapısında yetiştiği İzmirspor'un altyapı oyuncuları, tabut başında nöbet bekledi. Namazın ardından Taner Savut'un annesi Sema Savut'un cenaze arabasında tabutunun başında oğluna vedası yürekleri dağladı. Savut'un eşi Pınar Savut ve ailesi, bu esnada ayakta durmakta güçlük çekti. Savut'un cenazesi kılınan namazın ardından Karabağlar Paşaköprü Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.

YORUM YAZ