MENÜ

Ömer Erdoğan: Fenerbahçe'ye karşı var gücümüzle mücadele edeceğiz

Hatayspor’un hocası Ömer Erdoğan, Fenerbahçe maçı öncesi FANATİK’e konuştu: “Meydan okumayı seven biriyim. Buraya günü kurtarmaya gelmedik. Üreten ve keyif veren bir takımın peşindeyiz. Fenerbahçe karşısında, var gücümüzle mücadele edeceğiz”

Ömer Erdoğan: Fenerbahçe'ye karşı var gücümüzle mücadele edeceğiz

Süper Lig'in flaş takımlarından Hatayspor’un başarılı hocası Ömer Erdoğan, Fenerbahçe maçı öncesi FANATİK’e konuştu. Genç teknik adam, takımdaki oyunculardan, hedeflerine kadar birçok konuda açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

İşte Ömer Erdoğan röportajı:

Ömer Erdoğan, "Meydan okumayı seven biriyim. Buraya günü kurtarmaya gelmedik. Üreten ve keyif veren bir takımın peşindeyiz" dedi ve ekledi: "Fenerbahçe karşısında ise var gücümüzle mücadele edeceğiz"

'Ekibin parçası oldum'

*Hatay'ın başarısındaki ana faktörler nelerdir?

"Heyecanlı, inançlı ve idealist tarafın bir birleşimi diyebiliriz. Başkanımız Lütfü Savaş, taraftarlarımız ve takımla birlikte bu ekibin bir parçası oldum. Meydan okumayı seven biriyim. Hatayspor'a, günü kurtarmaya gelmedik. Kısa, orta ve uzun vadeli planlarımız var. Ligde kalıcı olup, üreten ve keyif veren bir takım olmanın peşindeyiz."

Haberin Devamı

'En doğru isimleri kattık'

*Bu takımı nasıl oluşturdunuz?

"Kadro mühendisliği çok önemli. 1. Yardımcım Özhan Pulat ile çalışmadığımız dönemde yurt dışı taramaları yaptık ve 200 oyunculu bir liste oluşturduk. Sportif Direktörümüz Fatih Kavlak'la birlikte, en doğru isimleri takıma kattık. Oyuncuları bilmemiz ve sisteme uyumlu olmaları da, takım kimyasını sağladı."

'Eksikleri üzerine çalıştık'

*Boupendza'dan maksimum verimi nasıl aldınız?

"Potansiyeli olan ama bugüne kadar bunu ortaya koyamamış bir oyuncuydu. Potansiyeline inandık. Savunma desteği ve sırtı dönük toplarda dikey sıçrama gibi eksikleri vardı. Bunların üzerine detaylı çalıştık. O da gayret gösterdi ve bu performans ortaya çıktı."

'Ligde havayı yakaladılar'

*Başakşehir'in ardından Fenerbahçe ile oynayacaksınız. Düşünceleriniz nelerdir?

"Başakşehir, ligin kadro derinliği en iyi birkaç takımından biri. Onların artı ve eksileri doğrultusunda maça hazırlandık. Fenerbahçe ise çabuk hücuma çıkan, etkili ayaklara sahip ve ligde havayı yakalamış bir ekip. Zor bir maç olacak. Her zamanki gibi taktiksel ve fiziksel olarak var gücümüzle mücadele edeceğiz."

Haberin Devamı

'Hedefim huzurla çalışmak'

*Ertuğrul Sağlam ve hedefleriniz hakkında neler söylersiniz?

"Ertuğrul hocam, kariyer zirvemizde hocamızdı. Ona çok teşekkür ediyorum. Futboldan sonra beni ekibine aldı ve ondan çok şeyler öğrendim. Hedefim; huzurla çalışmak, hep mücadelenin içinde olmak, hazır olan yapıyı bir yerlere getirmektense Hatayspor gibi bir camiayla kendi var oluş savaşımızı vererek basamakları çıkmak."

'Yarıştan kopma olmaz'

*Şampiyonluk ve oyun anlamında favorileriniz?

"2 aydan kısa bir sürede kupa ile birlikte 18 maça çıktık. Bu da her takımda ciddi sakatlıklara yol açtı. Şampiyonluk, öncelikle kalite, sonra da birliktelik ve takım olabilmekten geçiyor. Bu sezonki yarışta erken kopmalar olacağını sanmıyorum. En çok ise Hatay'ın oyununu beğeniyorum."

'Uçurumun dibindeyiz'

*Türk futbolu hakkında yorumunuz?

"Günü kurtaran bakış açısı, futbolumuzu uçurumun dibine kadar sürükledi. Taraftarı mutlu etmek üzerine yapılan ve heyecanını kaybetmiş transferler, sonunda en çok taraftarları üzüyor. Kulüpleri, aklıselim ve vizyonlu kişiler yönetmeli. Potansiyel gençlerimizi de skor odaklı değil, mental ve sistemsel olarak geliştirip, onlara; Merih Demiral ile Çağlar Söyüncü gibi doğru rol modelleri göstermeliyiz."

Haberin Devamı

Çağrı Davran

YORUM YAZ