MENÜ

Hatayspor'un hayata dönüşü! Volkan Demirel'le muhteşem başlangıç

Atsu ve Taner Savut’la birlikte kulüpten 4 cenaze çıktı. Birçok oyuncu dönmemek üzere ayrıldı. En başından beri hem şehri hem de takımı yalnız bırakmayan lider ise Volkan Demirel’di. 6 ay sonra döndüğü Süper Lig’e 5 gollü muhteşem bir başlangıç yapan Hatayspor adeta ayakta alkışlandı. Peki dönüş süreci nasıl oldu? İşte o hikaye...

Hatayspor'un hayata dönüşü! Volkan Demirel'le muhteşem başlangıç

6 Şubat’ta tüm ülkeyi sarsan deprem felaketini en yakından yaşayan kulüp kuşkusuz Hatayspor’du. Bordo-Beyazlılar’ın bırakın bir daha sahaya çıkmasını, kulübün yaşamasına bile imkansız bakılıyordu. Bu süreçte hem Süper Lig’den hem de yurt dışından önünde çok sayıda seçenek olan teknik direktör Volkan Demirel ise ayrılmayı aklının ucuna bile getirmedi. Tek düşüncesi takımı yeniden sahaya çıkarabilmek ve depremzedelere umut olabilmekti. Kulübün neredeyse tüm sorumluluğunu üstlendi. Bizzat bulduğu sponsorlar sayesinde önce bir bütçe ortaya çıkardı. Trendyol, Puma, Bitexen başta olmak üzere birçok markayla anlaşmalar yaptı.

Haberin Devamı

'Sahaya çıkmak mucize'

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, çıktıkları ilk maçın ardından süreci anlatırken duygulandı. Sahaya çıkmalarının bir mucize olduğunu söyleyen Volkan Demirel, “Hataylılar’a, depremzedelere umut olabildiysek, onları mutlu edebildiysek benim için en büyük galibiyet budur. Ben depremzedelere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Biz onlar için sahaya çıktık” dedi.

Hataysporun hayata dönüşü Volkan Demirelle muhteşem başlangıç

Instagramdan transfer!

Devamında ise yeniden bir takım kurmak adına kolları sıvadı. 1500 oyuncuyu bulan bir oyuncu havuzu içerisinden hepsini bizzat izleyip taramasını yaptığı 15 kişilik bir transfer listesi belirledi. Tek tek iletişime geçti. İnstagram üzerinden mesaj atıp kendisini anlattığı isimler dahi vardı. 13 futbolcuyu deyim yerindeyse tek kuruş para ödemeden ikna etti. Sadece bu sezon değil, kulübe ilerleyen yıllarda çok ciddi bonservis bedelleri katma potansiyeli oyunculara yöneldi.

Haberin Devamı

Potansiyelleri çok yüksek

Manchester City altyapılı 2001 doğumlu DeleBashiru, Joelson Mendes, Armin Hodzic, Görkem Sağlam gibi oyuncularla daha ilk haftaya damga vuracak bir takım ortaya çıkardı. Futbolcular, “Volkan hoca olmasa bu takım asla ayakta kalamazdı” diyerek genç teknik adamın emeklerine dikkat çekerken Pendik maçında ortaya konan oyun da kamuoyundan büyük takdir kazandı.

FANATİK ÖZEL / ÖMER NECATİ ALBAYRAK

Hataysporun hayata dönüşü Volkan Demirelle muhteşem başlangıç

YORUM YAZ