MENÜ

Volkan Demirel'den Fenerbahçe itirafı: 'Giderim ama...'

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem felaketlerinde, yaklaşık 10 il etkilenirken sadece Hatay'ın 15 ilçesinde büyük bir yıkım meydana geldi. Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem felaketlerinde, yaklaşık 10 il etkilenirken sadece Hatay'ın 15 ilçesinde büyük bir yıkım oluştu. Büyük felaketin ardından Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel açıklamalarda bulundu.

Volkan Demirel'den Fenerbahçe itirafı: 'Giderim ama...'

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketi, sabah 4.17'de 7.8 şidetinde meydana gelirken ardından öğlen 13.24 sularında da 7.7 şiddetinde bir deprem daha oldu.

Haberin Devamı

Büyük bir yıkıma uğrayan Hatay'da yaralar sarılmaya başlandı, ancak oluşan yıkımın etkilerini onarmak için çalışmalar hala devam ediyor. Belirlenen sayılara göre yaklaşık 60 bin insanın hayatını kaybettiği deprem feaketinde çeşitli spor branşlarından birçok sporcu da hayatını kaybetti.

Volkan Demirelden Fenerbahçe itirafı: Giderim ama...

SPORCULAR HAYATINI KAYBETTİ

Sadece Hatayspor'da kulübün sportif direktörü Taner Savut, altyapı oyuncuları Hamza Sürer ve Fatin Can, kaleci antrenörü Hüseyin Danahaliloğlu, mutfak çalışanı Susan Berber, forma görevlisi Onur Akdeniz ve Chelsea, Newcastle United ve Everton gibi takımların formasını giyen Gana Milli Takımı'nın futbolcusu Christian Atsu depremde vefat etti.

Deprem felaketlerinin ardından yaptığı açıklamayla tüm Türkiye'nin dikkatini Hatay'a yönlendiren Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, felaketin boyutunu gözler önüne sererek yardımların daha hızlı bir şekilde bölgeye ulaşmasını sağladı. Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Volkan, The Athletich'e açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Volkan Demirelden Fenerbahçe itirafı: Giderim ama...

"HERKES ÇIĞLIK ATIYORMUŞ GİBİ HİSSETTİM"

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, "Bir, iki, üç hatta yüz kişi değil, herkes çığlık atıyormuş gibi hissettim. İnsanlar ağlıyordu, giysisiz insanlar, uzuvları olmayan insanlar, tam anlamıyla bir kaos vardı." dedi.  31 yaşındaki Atsu, ilk deprem yaşanmadan sadece birkaç saat önce Kasımpaşa karşısında galibiyet golünü atarak takımının maçı kazanmasını sağlamıştı.

Demirel, bu konuyla ilgili şunları söyledi: "Sakatlığı nedeniyle iki aydır oynamıyordu, ama maçın başladığı hafta ofisime geldi ve oynamaya hazır olduğunu söyledi. Ona bunun şimdilik daha iyi olduğunu söyledim, çünkü başlamaya hazır değildi. Son 10 dakikada onu oyuna almaya karar verdik. Son dakika varken bir serbest vuruş bulduk ve ona orta yapmasını söyledim, ama takım arkadaşlarına şut atacağını söyledi ve güzel bir serbest vuruş kullanarak golü attı.

"Bir süredir oynayamadığı için golü atmasına çok sevindim. İyi bir oyuncuydu ama en önemlisi iyi bir insan, iyi bir karakterdi, herkese yardım ederdi. Çok büyük bir kalbi vardı. Maçtan sonra bana 'Ben oynamak istiyorum' dedi. Onu en son gördüğümde mutluydu. Sahadan da mutlu ayrıldı."

Haberin Devamı

Volkan Demirelden Fenerbahçe itirafı: Giderim ama...

"DUVARIN BENİM ÜZERİME DÜŞMESİNİ İSTEDİM"

Volkan Demirel, "Sonrasında hep maçları analiz ederim, bu yüzden geç yattım. Yattıktan kısa bir süre sonra binanın sallanmaya başladığını hissettim. Normalde bu tür sarsıntılar yaşadığım için normal olduğunu düşündüm, ancak bu sefer zemin aşağı yukarı gidip geliyordu. 

“Eşim doğruca dokuz yaşındaki kızıma gitti, ben beş yaşındaki kızımızı almaya gittim. O kadar korkmuşlar ki, ne olduğunu anlamıyorlardı. Deprem 1 dakika 40 saniye sürdü ki bu çok uzun bir süre. Yapabildiğim tek şey kızımın üzerinde kalas pozisyonunda uzanmaktı, eğer duvar düşerse onu korumak ve duvarın onun değil benim üzerime düşmesini istedim.” dedi.

Volkan Demirelden Fenerbahçe itirafı: Giderim ama...

"CESET TORBALARINI AÇTIKLARINDA..."

Demirel ve ailesi kurtulmayı başardı, ancak Atsu'nun dairesi, ilk deprem meydana geldiğinde çökmüştü. O apartmanda hem kendisi hem de kulübün sportif direktörü Taner öldü.

Haberin Devamı

Demirel, bu konu hakkında şunları ekledi: "Binaları ters döndü ve binanın arka tarafındaki insanların çoğu öldü. Kulüpteki diğer arkadaşlarım ve meslektaşlarımdan bazıları cephedeydi ve dışarı çıkmayı başardılar. O kadar hızlı yayılan bir şeydi ki gerçekten inanılmazdı. biri Atsu'yu gördüğünü söyledi. Doğru olmadığını biliyorduk, çünkü neredeyse her sabah binalara gidiyordum ve oraların durumu çok kötüydü. Taner'i bulduklarını söyleyen bir hastaneden telefon aldım ve morga gittim. Ceset torbasını açtıklarında, o kişinin Taner olduğunu söylemek zorunda kaldım. Birçok insan için bu şekilde aradılar ve morga gidip arkadaşlarımızın cansız bedenlerini gördük."

Volkan Demirelden Fenerbahçe itirafı: Giderim ama...

PREMİER LİG EKİPLERİNDEN TALEP

Depremlerden dolayı büyük bir felaket yaşayan Hatay'da, belediye başkanı Lütfü Savaş, kente yardımların devam etmesini istiyor. Lütfü Savaş, "Maddi ve manevi kayıp çok fazla bir boyutta. Buradaki insanlar Hatayspor'a büyük sempati duyuyor. Futbolun beşiği olan İngiltere'de bir maç düzenleyemez miyiz? Manchester United, Liverpool ve Manchester City gibi takımlarla oynayabiliriz ve bu maçlardan elde edilen gelirler Hatay'a aktarılamaz mı?" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Volkan Demirel, "Depremden sonra hiçbir şey çalışmıyordu. Telefon yoktu, Wİ-Fİ yoktu. Her şey bir anda durdu. İnsanlara neler olduğunu bildirmek için son şansımız sosyal medyaydı. Ben de video çektim ve gönderdim. O anda videonun insanlara ulaşıp ulaşmadığından bile emin değildim. Futbolcuyken hep başarı için savaştım. Sonra yine başarılı olmak için uğraştım. İnsanlar, ben videoyu attıktan sonra daha fazla harekete geçti. Videodan önce sanki kimse gelmeyecekmiş gibi hissettim." diye konuştu.

Volkan Demirelden Fenerbahçe itirafı: Giderim ama...

FENERBAHÇE AÇIKLAMASI

Fenerbahçe'de 17 yıl kaleci olarak oynayan ve bir efsane olan Demirel, “Eğer başka bir takıma gidersem tek bir takıma giderim ve bu da Fenerbahçe olur, ama ben Hataylıların tekrar mutlu olmasını istiyorum. Ancak, şimdilik burada kalmak istiyorum. En önemlisi şu anda burada olmak. Şimdi yeni sezona, yeni oyuncularla, yeni stadyumla ve yeniden başlamak için hazırlıklarımı yapıyorum. Şu anda Mersin'deyiz ve burası güzel bir şehir. Birçok Hataylı taraftar da Mersin'e gelebilir." dedi.

Volkan Demirel'in Hikayesi

Volkan Demirelden Fenerbahçe itirafı: Giderim ama...

YORUM YAZ