MENÜ

Christian Atsu'nun son durumunu menajeri açıkladı

Büyük felakete Hatay’da kaldığı evde yakalanan ve enkaz altında kalan Hataysporlu Christian Atsu'nun son durumunu menajeri açıkladı. Enkazda çok sayıda vatandaşın bulunduğu ifade edilirken, artık çalışmalardan gelecek mucize haberler bekleniyor.

Christian Atsu'nun son durumunu menajeri açıkladı

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Başta Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır ve Malatya olmaz üzere tam 10 ilde de hissedilen depremin ardından Türkiye, yaralarını sarmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

10 ilde büyük yıkımlara neden olan deprem felaketi Süper Lig ekiplerinden Hatayspor’u da vurmuştu. Bordo-Beyazlı kulübün oyuncusu Christian Atsu ve takımın sportif direktörlüğünü yapan Taner Savut, büyük felaketin 6. gününde halen enkazdan çıkarılabilmiş değil. 250 dairenin bulunduğu rezidansın enkazında kalan Atsu ve Savut için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Enkazda çok sayıda vatandaşın bulunduğu ifade edilirken, artık çalışmalardan gelecek mucize haberler bekleniyor.

AİLELERİ ENKAZ BAŞINDA

Depremden önceki akşam attığı golle takımının Kasımpaşa karşısında galip gelmesini sağlayan Atsu’nun yakınlarının da Hatay’a gelerek enkazın başında mucizeyi bekledikleri öğrenildi. Deprem gecesi saat 01.30 sıralarına kadar kulüpte transfer görüşmeleri yapan sportif direktör Taner Savut’tan da henüz haber gelmiş değil. Savut’un 9. katta oturduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı

SON DURUMU MENAJERİ AÇIKLADI

Christian Atsu ve Taner Savut'tan müjdeleri haberler beklenirken Ganalı yıldızın manajeri, son durumunu açıkladı. Nana Sechere, "Şu anda Hatay'da deprem bölgesinde Christian'ın ailesiyle birlikteyim." dedi ve ekledi:

'2 ÇİFT AYAKKABISINI BULDUK'

"Deprem olalı şu ana kadar 9 gün oldu, henüz Christian'ı bulamadık. Şu anda Hatay'da deprem bölgesinde Christian'ın ailesiyle birlikteyim. Manzara gerçekten inanılmaz, etkilenen insanlardan dolayı kalbimiz kırık. Yüreğimiz onlarla birlikte. Burada bulunduğumuz süre boyunca Christian Atsu'nun odasının nerede olduğunu tespit edebildik. Kendisine ait 2 çift ayakkabısını bulduk."

'5 KİŞİ HAYATTA'

"Dün bize şu bilgi geldi. Enkaz altında termal kameradan gelen bilgiye göre hala 5 kişi hayatta. Ama bana söylenen bilgiye göre tam olarak doğru bir onay alabilmemiz için kişinin ya görüntüsü olmalı ya kokusu alınmalı ya da bir ses gelmeli. Bundan dolayı da tam olarak Christian'ın nerede olduğunu tespit etmiş değiliz."

'ÇOK ZOR BİR DURUM'

"Gerçekten çok zor bir durum. Hem Türk hem de yabancı olan bütün kurtarma ekiplerine müteşekkiriz. Bölgedeki siviller ve gönüllüler de hayatta kalanları bulmak için büyük çaba sarf ediyor ama yine de daha fazla kaynağa ihtiyacımız var. Özellikle sahada çalışabilmemiz için bir tercüman gerekiyor."

Haberin Devamı

Christian Atsunun son durumunu menajeri açıkladı

Christian Atsu kimdir, kaç yaşında? Christian Atsu nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Hatayspor’da önceki gün takımına galibiyeti getiren Christian Atsu'nun kariyeri de futbolseverler tarafından merak konusu oldu. Tam adı Christian Atsu Twasam olan yıldız oyuncu, 10 Ocak 1992'de Gana'nın Ada Foah şehrinde dünyaya geldi. Hollanda ekibi Feyenoord'un Gana'da açtığı akademide futbola başlayan Atsu, burada gösterdiği performansla Porto'nun dikkatini çekti ve 17 yaşında 100 bin Euro bonservisle Portekiz devine transfer oldu.

Porto'da geçirdiği 2 yıl sonunda kiralık olarak Rio Ave'ye katılan Ganalı oyuncu, 31 maçta 6 gol, 4 asistle oynadı. Haziran 2012'de Porto'ya dönen Atsu, Portekiz devinde toplam 31 maçta 1 gol, 4 asistle skor katkısı verirken Ağustos 2013'te İngiltere'nin yolunu tuttu ve 3 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Chelsea'ye katıldı. 

Haberin Devamı

21 yaşında büyük umutlarla gittiği Chelsea'de sadece özel maçlarda oynayan, hiçbir resmi maça çıkmayan ve sırasıyla Vitesse, Everton, Bournemouth, Malaga'ya kiralanan Atsu, 2016/17 sezonunda transfer olduğu Newcastle United'da tekrar çıkışa geçti. Siyah Beyazlılar, Ağustos 2016'da 500 bin Euro'ya kiraladığı kanat oyuncusunun bonservisini Temmuz 2017'de 7.5 milyon Euro'ya aldı.

 

Newcastle'da 4 yıl geçiren ve 121 resmi maçta 8 gol, 10 asistle skora katkı yapan Atsu, sözleşmesinin sona ermesiyle Temmuz 2021'de Al-Raed'le anlaştı. Suudi Arabistan ekibinde sadece 8 maça çıkan ve 1 asist yapan Ganalı, Eylül 2022'de bedelsiz olarak Hatayspor'a transfer oldu.

 

Akdeniz ekibinde 4 maça çıkan 31 yaşındaki oyuncu, Bordo Beyazlılar'daki ilk golünü 23. haftada Kasımpaşa'ya attı ve takımına kritik 3 puanı getirdi. Gana A Milli Takım formasını 60 kez giyen ve 10 gol atan Atsu, profesyonel kariyerinde çıktığı 258 resmi maçta 24 gol, 30 asistle skora katkı sağlarken 14 sarı kart gördü, hiç kırmızı kart görmedi.

YORUM YAZ