MENÜ

Atsu, Gana sokaklarında yaşıyor

Depremde Hatay'daki enkazda ölümünün ardından Christian Atsu'nun resimleri Gana'da bir çok farklı yerde duvarları süslemeye başladı. Sevenleri talihsiz futbolcuyu sokaklara yaptıkları resimler ve yazdıkları mesajlarla yaşatıyor.

Atsu, Gana sokaklarında yaşıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'daki evinin enkazında 31 yaşında hayatını kaybeden Hatayspor'un futbolcusu Atsu, ülkesinde adeta halkın kalbinde yaşıyor. Gana'da geçtiğimiz haftalarda düzenlenen törenle toprağa verilen yıldız ismi sevenleri, sanat eserlerine dönüştürdükleri figürlerle yaşatıyor.

Haberin Devamı

Christian Atsu'nun ülkesini yasa boğan ölümü sokaklarda da etkisini gösteriyor. Futbolcunun sevenleri kendisine karşı olan duyguları çeşitli şekillerde ifade ederken, ressamlar ve çizerler de hayatını kaybeden oyuncuyu ölümsüzleştirme çabası içine giriyor.

Atsu, Gana sokaklarında yaşıyor

Atsu, Gana sokaklarında yaşıyor
Başkent Accra ve memleketi Ada Foah başta olmak üzere ülkenin bir çok farklı noktasında, sokaklara, parklara ve futbol sahalarına Atsu'nun resimleri yapılmaya başlandı. Hayatını kaybeden ismin duvar resimlerindeki görüntüsü, Napoli sokaklarındaki Maradona resimlerine benzer görüntüleri ortaya çıkarıyor.

Bazılarında Christian Atsu için mesajların da eşlik ettiği resimlerden bir tanesinde "Dünya güzel bir canı bizden aldı. Bu acıya katlanamıyoruz" yazısı dikkat çekiyor. Futbolseverler Atsu portrelerinin önünde fotoğraf çekiliyor, bir kez daha kaybettikleri oyuncuyu anmış oluyor. (Skorer)

YORUM YAZ