MENÜ

'Hata yapmışız, özür dileriz'

Süper Lig'de takımı bulunan başkan ve yöneticiler dün Yıldırım Demirören başkanlığında Ankara'ya giderek, yeni yasadaki cezaların tekrar düzenlenmesini talep etti ve ekledi: Hata yapmışız, özür dileriz.

'Hata yapmışız, özür dileriz'

Kulüpler Birliği Vakfı temsilcileri, dün Yıldırım Demirören önderliğinde Ankara’ya giderek 14 Nisan’da yürürlülüğe giren yeni ‘Şiddet Yasası’ ile ilgili bazı düzenlemeler yapılmasını istedi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile AKP, CHP ve MHP’yi ziyaret eden yöneticiler adına bir açıklama yapan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanvekili ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, “Biz kulüpler olarak aslında tüm siyasi partilerden özür diliyoruz, bu kanunun bir an evvel çıkması için uğraştık. Biz Kulüpler Birliği olarak ilk başta bunu yaptık ama hatalar yapmışız. Sadece şike olarak bakılmaması lazım bu kanuna. Taraftar olaylarında ileride uzun vadede baktığınız vakit, şiddet yasasında, ne kulüp başkanı, ne yönetici ne de kulüp bulunacak bir konuya geliyor bu kanunun içeriği. Onun için muhakkak değiştirilmesi gereken maddeler var” dedi.

Haberin Devamı

‘55. madde gündemimizde yok’

Demirören, “Bu kanun hazırlanırken neden bu yönde taleplerinizi dile getirmediniz?” şeklindeki soruyu da "Maalesef, bizler de çok istedik onun için diyorum ya, bütün siyasi partilerden özür diliyoruz. Biz Kulüpler Birliği olarak çok uğraştık. Ama maalesef bugün çok ağır çıktığını, Avrupa’daki dünyadaki örneklerine baktığımız vakit çok net görüyoruz” cevabını verdi. Demirören, “TFF’den, Disiplin Talimatının 55. maddesinin değiştirilmesi için bir talebiniz olacak mı?” yönündeki bir soru üzerine de, “TFF’den, tabii ki taleplerimiz olacak ama bugünkü gündemimizde bu konu yok” dedi.

YORUM YAZ