MENÜ

Hasan Şaş'ın dosyası kabarık! İşte vukuatları!

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in son iki döneminde de yardımcılığını üstlenen Hasan Şaş'ın vukuat dosyası gün geçtikçe kabarıyor. Galatasaray'ın oynadığı son Şampiyonlar Ligi maçı olan Club Brugge karşılaşmasında da rakip takım kulübesiyle sözlü münakaşaya giren Hasan Şaş futbol otoritelerinden tepki almaya devam ediyor.

Hasan Şaş ne harika futbolcuydu değil mi? Kanatlardan yaptığı koşular, mükemmel bir teknik, ve üstün futbol zekası... Hele 2002 Dünya Kupasında Brezilya'ya attığı bir gol var ki hala hepimizin aklında. 70 milyonu sevindiren o sol ayağıyla atılan müthiş gol hepimizi kenetlendirmişti ve o turnuvadaki başarının geleceğinin ilk sinyallerini vermişti.

Haberin Devamı

Kariyerinin 11 yılını Galatasaray'da geçiren Hasan Şaş aynı zamanda sahadaki hırslı görüntüsü ve agresif hareketleriyle de dikkat çekiyordu. Yeşil sahalarda bu bizim alışık olduğumuz bir görüntü, oyun içindeki tansiyonla buna artık alıştık, peki ya saha kenarında?

Hasan Şaş'ın futbolculuk dönemi gerçekten büyük başarılarla dolu ve kendisi aynı zamanda Galatasaray'ın simge futbolcuları arasında yer alıyor. Sahadaki agresif görüntüsüyle de bol bol gündemde olan eski futbolcu bu agresifliği keşke yeşil sahalarda bırakabilseydi. Yaş almak insanı olgunlaştırıp sakinleştirir derlerdi ama Hasan Şaş için tam tersi oldu diyebiliriz.

Kariyerini sonlandırdıktan sonra Galatasaray'da iki dönem boyunca antrenörlük yapan Hasan Şaş bu agresifliğini saha kenarına da taşıyarak futbol otoriteleri tarafından bol bol tepki görmüştür. Hemen hemen Galatasaray'ın kaybettiği tüm maçlarda hırsına yenik düşüp agresifleşen Hasan Şaş'ın vukuatları gerçekten de bitmiyor.

Haberin Devamı

Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim'in yardımcıları arasında yer alan Şaş'ın kulübedeki görevi, oyuncularla iletişimi sağlamak mı yoksa rakip takım kulübesiyle ve taraftarıyla atışmak mı? Yaptığı davranışlarla "Bay Vukuat" adını alan Hasan Şaş hemen hemen her gerginliğin baş kahramanı olurken vukuat dosyası bir hayli kabarık. Galatasaray'ın eski kaptanı Arda Turan'la girdiği polemik, Yayıncı kuruluşun kamerasına tepki gösterip küfretmek, Trabzon ve Denizli deplasmanlarında rakip takım taraftarlarıyla tartışmak... Bunlar en hafifleri bile diyebiliriz.

Asıl olaylarına baktığımızda, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe derbisinde rakip oyunculara fiziksel müdahelede bulunmak, Sivasspor teknik ekibiyle tartışma, hatta Türk futbolunun en sakin isimlerinden birisi olan Samet Aybaba ile bile münakaşaya girmeyi başardı Hasan Şaş.

Hırslı olmak her spor dalında iyidir, ama Hasan Şaş'taki hırsın sadece agresifliğe dönüştüğünü artık anlayabiliyoruz. Yaptığı olaylar sadece Süper Lig'de kalmıyor Hasan Şaş'ın, dün Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Club Brugge maçının sonunda da yine Hasan Şaş'ı izledik. Rakip takım kulübesiyle girdiği sözlü tartışmayla olan Hasan Şaş'ı keşke Brezilya'ya attığı o mükemmel golle hatırlayabilseydik ama, Hasan Şaş yaptığı her olayla o görüntüyü yavaş yavaş hafızalarımızdan silmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Nihat Uzel

YORUM YAZ