MENÜ

Para halterde 3. Paris kotası Abdullah Kayapınar’dan!

Paris 2024 Paralimpik Oyunları yolunda para halterde bir kota da Abdullah Kayapınar’dan geldi. Dünya Kupası Dubai etabında altın madalya kazanan milli sporcu, Mısır etabında da mücadele ederek, Paris biletini aldı. Daha önce Nazmiye Muratlı ve Besra Duman kota aldı.

Para halterde 3. Paris kotası Abdullah Kayapınar’dan!

Para halter branşında, 2024 Paralimpik Oyunları’na katılım kriterleri arasında en az iki ‘Dünya Kupası’ etabına katılım şartını yerine getiren milli sporcularımız, Paris biletini cebine koydu. Dünya Kupası, Dubai etabında kürsüde yer alan ve aynı başarıyı Mısır’da da sürdüren 45 kilo Nazmiye Muratlı ile 55 kiloda Besra Duman bir önceki gün Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na kota almayı başarmıştı. İki sporcu ayrıca, altın madalyanın da sahibi oldu. Şimdi bu kota serisine Abdullah Kayapınar da eklendi. Milli para halterci Abdullah Kayapınar, Mısır’daki Dünya Kupası’na katılmasının ardından Paris 2024 Paralimpik Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde etti.

Haberin Devamı

Şarm elŞeyh kentinde 34 ülkeden 245 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda milli para halterciler yarıştı. Erkekler 49 kiloda Abdullah Kayapınar 161 kiloluk kaldırışla en iyiler arasında 4., toplamda ise 311 kiloya ulaştı, 5. sırada yer aldı ve yarışmaya katıldığı için Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarına kota hakkı elde etti. Kayapınar, Dubai’de Avrupa rekoru kırarak altın madalyanın sahibi olmuştu.

YORUM YAZ