MENÜ

Halterde altın şov!

15 Yaş Altı ve Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda Yağmur Melek Şahin ve Ezgi Kılıç, Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı. Milli sporcularımız Şahin ve Kılıç, yıldız kadınlarda 3’er altın madalya kazanmayı başardı.

Halterde altın şov!

Moldova’da düzenlenen 15 Yaş Altı ve Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda sporcularımız Yağmur Melek Şahin ve Ezgi Kılıç, ülkemizi büyük bir sevince boğdular. Milli sporcularımız, yıldız kadınlarda 3’er altın madalya kazanmayı başardı. Yağmur Melek Şahin, 40 kiloda koparmada 56 kilo, silkmede 71 kilo, toplamda 127 kiloluk dereceleriyle Avrupa Şampiyonu oldu. Şahin bununla da kalmadı ve silkmede 15 yaş altı Avrupa rekorunun yeni sahibi oldu. Ezgi Kılıç da 45 kiloda koparmada 62, silkmede 76 ve toplamda 138 kiloluk dereceleriyle Avrupa Şampiyonluğuna ulaştı.

Haberin Devamı

Ermeni hakeme büyük tepki

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, sporcuları ve antrenörlerini kazanılan madalyalardan dolayı tebrik etti. Bu arada madalya töreni sırasında İstiklal Marşı okunurken, Ermeni hakem Nazik Avdalyan’ın ayakta beklememesi ve telefonuyla oynaması büyük tepki çekmişti. Avdalyan’ın bu hareketi cezasız kalmadı. Avdalyan’ın as hakemlikten düşürüldüğü ve bundan sonra yedek hakemlik yapacağı açıklandı.

YORUM YAZ