MENÜ

Halkbank lider bitirdi

AXA Sigorta Efeler Ligi 2022-2023 Metin Görgün Sezonu lig etabı tamamlandı. 25 haftanın sonunda Halkbank tek yenilgiyle zirvede yer aldı. Halkbank'la birlikte ilk 4'te yer alan Fenerbahçe, Ziraat ve Arkaspor şampiyonluk Play-Off'unda kupayı müzesine götürmeye çalışacak.

Halkbank lider bitirdi

Efeler Ligi'nde 25 haftalık normal sezon tamamlandı. Tek yenilgi alarak, geçen sezon olduğu gibi Halkbank zirvede bitirdi ve bu sezon finali kaçırdığı CEV Şampiyonlar Ligi'ne (kontenjana göre) son sıradan katılmaya hak kazandı. Mavi Beyazlılar’la birlikte Ziraat Bankkart, Fenerbahçe ve Arkas olmak üzere ilk 4 takım arasına kalan takımlar, AXASigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonu Final etabında, şampiyonluk yolunda devam edecek. Geçen sezon da ilk 4'ün müdavimleri değişmemiş oldu.

Haberin Devamı

Play-Off etabı 22-23 Nisan'da başlıyor

23 Nisan'da başlayacak final etabında, lider Halkbank, 4. sırada yer alan Arkas'la, 2.sıradaki Ziraat Bankkart ise Fenerbahçe'yle karşı karşıya gelecek. Avrupa Kupalarına gidecek takımları belirleyen Play-Off 5-8 Etabı'nda ise Bursa Büyükşehir Belediyesi, Galatasaray, Türşad ve Cizre Belediyesi gidiş bileti almaya çalışacak. 22Nisan'da oynamaya başlayacak. Play-Off 2. etabında 5. sırada yer alan Bursa BŞB., 8. sıradaki Cizre'yle, 6. sıradaki Galatasaray HDI Sigorta da Türşad'la karşılaşacak. Play-Off etabı sonunda, belirlenen sıralamaya göre, Şampiyonlar Ligi, CEV Cup, Challenge Cup Balkan Kupası'na gidecek takımlar belli olacak.

Tokat Plevne ve Altekma küme düştü

Haberin Devamı

Lig etabı sonunda puan cetvelini son iki (2) sırada tamamlayan Efeler Ligi'nde Tokat Belediye Plevne Spor ile Altekma küme düştü. 6 Şubat'taki deprem felaketi nedeniyle haklarını donduran Manas Enerji Hatay Büyükşehir Belediyesi, yönetim kurulu kararıyla 2023-2024 sezonunda mücadelesini Efeler Ligi'nde devam edecek.

Sultanlar Ligi'nde THY ile Galatasaray 4.'lük için yarışıyor

Misli.com Sultanlar Ligi'nde ise son 2 haftaya girildi. Zirveyi garantileyen Eczacıbaşı Dynavit, 24'te 24 yaparak yenilmezliğini sürdürürken, Vakıfbank da 2. sırada yer alıyor. Bu sezon da Avrupa final biletini altın setle kaçıran Fenerbahçe 3. sırada bulunuyor. Şampiyonluk şansını sürdürecek takımların mücadele edeceği Play-Off 1. etabına kalmak için 4. sırada hangi takımın olacağını ise son 2 maç belirleyecek. THY galibiyet fazlasıyla avantajlı ancak Galatasaray da şansını sürdürüyor

YORUM YAZ