MENÜ

Halkbank 3-1 Belgorod

Voleybolda CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi 12'li playoff turunun ilk maçında Halkbank, son şampiyon Belogorie Belgorod'u 3-1 yenerek rövanş için önemli bir avantaj elde etti. Bu maçın rövanşı 17 Şubat Salı günü Rusya'da oynanacak.

Halkbank 3-1 Belgorod

Avrupa'da haftanın maçı seçilen mücadeleye iki tarafta karşılıklı sayılar ile başladı.

Özellikle blok aut sayılarla rakibine üstünlük sağlayan başkent ekibi servislerde istediği ritmi yakalamakta zorlandı. Konuk ekibin de servis yüzdesi düşük olunca setin ilk teknik molasını temsilcimiz 8-7 önde tamamladı. Osmany-Emre ikilisinin bloklardaki istekli oyunu Skolov'un ise her bölgeden ürettiği sayılar sonrasında Halkbank ikinci teknik molayı da 16-15 önde tamamladı. Skorer oyuncuların ve savunmanın damga vurduğu setin son bölümünü de önde tamamlayan Halkbank seti 25-20 kazandı.

Orta hücumlarla ikinci sete iyi başlayan Rus temsilcisi Belgorod, arka alandan iyi manşetler çıkarttı. Bloktan seken topları sayıya çeviren konuk ekip setin ilk teknik molasını 8-4 önde tamamladı. İkinci teknik molayı da 16-12 önde geçen Belgorod karşısında konsantre olmakta zorlanan Halkbank Musersky, Grozer ve Khtey'i durdurmakta zorlanınca seti 25-20 kaybetti.

Üçüncü sete etkili savunmayla başlayan Halkbank'ta Osmany hem savunmada hem de hücumlarda iyi bir performans ortaya koydu. Ulaş'ın pas dağıtımıyla özellikle köşe hücumları iyi kullanan ev sahibi ekip steni ilk teknik molasını 8-5 önde tamamladı. Sete damgasını vuran Osmany'ye Mozdzonek bloklarda destek olunca ikinci teknik molayı da temsilcimiz 16-15 önde tamamladı. Büyük bir çekişmeye sahne olan setin son bölümünde savunmada daha dikkatli olan Halkbank 26-24'lük setin ardından durumu 2-1 yaptı.

Karşılıklı sayılar ve çekişmeli geçen dödüncü setin ilk teknik molasını 8-7 Halkbank ikinci molayı ise 16-13 Rus ekibi önde tamamladı. Nefeslerin tutulduğu setin son bölümünde Belgorod üç kez set sayısı şansını değerlendiremedi. Osmany, Ulaş ve Sokolov ile sayı bulan Halkbank seti 28-26 maçı ise 3-1 kazandı.

ERCAN ATA - ANKARA / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ