MENÜ

Halil Mutlu'yu örnek aldı, mutlu sona ulaştı

Avrupa Gençler Halter Şampiyonası’nda, erkekler 69 kiloda toplamda altın madalyaya ulaşan Celil Erdoğdu, Halil Mutlu’yu örnek alarak spora başladı.

Halil Mutlu'yu örnek aldı, mutlu sona ulaştı

Avrupa Gençler Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Celil Erdoğdu, kariyerine Halil Mutlu’yu örnek alarak başladığını ve Avrupa’da mutlu sona ulaştığını ifade etti. İsrail’in Eliat kentinde düzenlenen şampiyonada erkekler 69 kiloda podyuma çıkan Celil, toplamda 310 kiloya ulaşarak, Türkiye’ye organizasyonda tek altın madalyasını kazandırdı.

Başarısının ardındanaçıklama yapan Celil, olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Halil Mutlu sayesinde haltere başlama kararı aldığını ifade etti. Sekiz yaşındayken Halil Mutlu’yu televizyonda izlediğini anlatan Celil, "Orada bir heves geldi bana. Halil Mutlu’yu televizyonda izledim ve haltere başlama kararı aldım." dedi.

Halil Mutlu’nun mütevazı bir insan olduğunu dile getiren Celil, "Örnek aldığım sporcu kesinlikle Halil Mutlu. Mütevazı bir insan. Allah’ın izniyle onun gibi olacağımı düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu. Milli sporcu, hayalinin, yer aldığı her uluslararası organizasyonda İstiklal Marşı’nı okutmak ve Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu, bunu da İsrail’de başardığını dile getirdi.

Halter branşıyla 2011 yılında tanıştığını ve bugünlere geldiğini anlatan Celil, "Bugünler benim her zaman için hayalimdi. İstiklal Marşımızı okutmak ve bayrağımızı dalgalandırmak her zaman hayalimdi. Şampiyona başladığında her gece dua ediyordum. Yüce Rabbim de bana nasip etti ve Avrupa Şampiyonu oldum." diye konuştu.

Avrupa şampiyonluğuna giden yol

Celil Erdoğdu, Avrupa Gençler Şampiyonası’na giderken amacının İstiklal Marşı’nı okutmak olduğunu, bunu da başardığını belirtti. Altın madalyanın kendisi için onur ve gurur verici olduğunu dile getiren Celil, "İstiklal Marşı okunurken çok duygulandım, bağıra bağıra okudum. Geçen sene silkmede Avrupa şampiyonu olmuştum. Burada ise toplamda altın madalya kazandım. Türkün gücünü göstermek niyetimizdi, bunu başardık."

Tokyo’yu bekliyor

Şampiyonaya giderken arkadaşları ve antrenörlerinin kendisine şampiyon gözüyle baktığını ifade eden Celil, "Normalde 3 altın madalya bekliyorduk ancak şanssızlık oldu. Son 2 hakkımda barı düşürdüm. Sadece toplamda altın madalya alabildim." değerlendirmesini yaptı.

Başarısının kendisini daha da çok motive ettiğini dile getiren Celil, "Daha çok antrenman yapacağım. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda yine bayrağımızı göndere çektirip, marşımızı okutacağım." ifadelerini kullandı. Avrupa şampiyonu milli halterci, kazandığı altın madalyayı tüm şehitlere armağan ettiğini de sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ