MENÜ

'Hakkımız yeniyor!'

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi.

'Hakkımız yeniyor!'

Şampiyonluk yarışında Trabzonspor'un hakkının yendiğini söyleyen Sadri Şener, iç transfer görüşmelerini sezon sonu yapacaklarını belirterek, "Selçuk veya Egemen'le ilgili olarak şampiyonluğa oynadığımız için kamuoyuna yansıtmadığımız görüşmelerimiz oldu. Planlamayı 4 maçın sonuna bıraktık. Alacağımız oyuncular var. Bunları da yansıtmamaya çalışıyoruz. Transfer edeceğimiz futbolculara daha çok ağırlık veriyoruz. Belirlediğimiz oyuncularla yüzde 70 oranında anlaştık. Egemen'le ilgili haberleri ben de okuyorum. Kendisiyle ve hocayla konuşmadık. Üzerinde durduğumuz bir konu değil" diye konuştu.

"TAHKİM KURULUNU HUKUKÇULARDAN SEÇMENİN BİR ANLAMI YOK"
Şener, Aziz Yıldırım'ın cezasının indirilmesiyle ilgili olarak ise, "Disiplin kurulu karar veriyor, tahkim cezayı yarıya indiriyor. Hiçbir yöneticinin ceza almasından zevk almıyoruz. Şık olan bir durum yok ortada. Tahkim karar verdi. Ceza 21 güne indi. Sanırım mevcut tahkim üyeleri önümüzdeki seçimde oraya bir daha aday olmak istemiyorlar. Verilen kararın hukukla yakından uzaktan bir ilgisi yok. Demek ki Tahkim Kurulu'nu hukukçulardan seçmenin bir manası yok. Şiddet yasası nasıl uygulanacak? 21 güne indirilen cezanın bir anlamı yok" dedi.

Başkan Sadri Şener, geçtiğimiz hafta 4 gün arayla oynanan maç için de şöyle konuştu:

"Bu önce konuşulan bir durumdu. Son dört maçımız aynı saatte oynanacak. Maç saatleriyle Genel Sekreterimiz Hasan Yener ilgileniyor. Yayıncı kuruluşun önceliği var bu konuda. Yayıncı kuruluş her şey değil ama yaptığı katkı da ortada. Eskişehirspor ve Trabzonspor'u bir kefeye koyduğunuzda denk kuvvetler değildi. Bunlar kaybedilen puanlar için sebep olmamalı. Yenmemiz gerekirdi" şeklinde konuştu.

"AKYAZI PROJESİ DEVAM EDECEKTİR"
Şener, Danıştay'ın Akyazı Projesi'yle ilgili yürütmeyi durdurma kararı almasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Aslantepe için de böyle bir karar çıkmıştı. Ama devam etti o proje. Sanırım bu projede devam eder. Bu da speküle edilen bir konu. Bizim Başbakanla görüşme talebimiz, sportif değildi. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımız kesin. Ve Şampiyonlar Ligi'nin kuralları katı. Stadımızdaki eksikleri tamamlayabilmek için paraya ihtiyaç var. Bu yapılanlar iki yıl sonra yıkılacak. Böyle bir paraya ihtiyaç var. İki yıl sonra yıkılacak bir yere yatırım yapamayız. Trabzon halkına saygısızlık yapmamak için şampiyonlar ligi maçlarını burada oynatmak istiyoruz. Alternatif bir stadyum istiyorlar. Bursaspor'un başına da gelmişti bu. İnşallah kalan sürede bu eksikleri gidereceğiz. Bir de olimpiyat açılışı var. Bu açılışı mevcut zeminin üzerinde yaparlarsa sıkıntı olacak. Bu konuda önlemler için çalışılıyor. Akyazı projesiyle ilgili ihaleye girilecek firmalarla görüşülecek. Kulübün tüm yapılanmasının stadyum içinde olması için çalışılıyor. Üç senede bitireceğiz dediler. İnşallah biter de biz de oraya geçeriz."

"GÖÇEK'E CEZA VERİLSİN DİYEN GAZETELER, 'LUGANO'YA ÖYLE BİR CEZA VERİLMELİ Kİ TÜM FUTBOLCULARA ÖRNEK OLSUN' DEMELİYDİ"
Şener, bir gazetecinin, "Fenerbahçe - İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hakemi Fırat Aydınus? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya, "Benim bildiğim kadarıyla Fırat Aydınus iyi bir hakem. İstanbul Büyükşehir Belediyespor da iyi bir takım. Ne olacağı belli olmaz. Ligin kalan kısmı psikolojik bir savaş. İstanbul'da lehimize yazan yazar yok. Ancak Fenerbahçe kötü işler de yapsa lehine yazabiliyor. Mesela Uğur Dündar. Çok iyi bir gazeteci ancak Fenerbahçe - Gaziantep maçından sonra, 'Hüseyin Göçek'e öyle bir ceza vermek lazım ki ibretlik olsun' diyor. Ama Lugano hakkında bir şey söylemiyor. 2. maddede şu olmalı : 'Lugano'ya öyle bir ceza verilmeli ki tüm futbolculara örnek olsun.' Bunlar çoğaltılabilir. Bunlar için yapabileceğimiz bir şey yok. Aynı gazetelerin burada da temsilcileri var ancak onların da gücü belli. Türkiye'nin en doğusundaki takımız. Asıl saygının bize duyulması gerekiyor" diyerek cevap verdi.

"9 PUANLIK FARKI ERKEN HARCADIK"
Trabzonspor'un hakkının yenildiğini de ifade eden Şener, "Bugün geldiğimiz noktayı taktirle karşılıyorum. Bizim eksiğimiz 9 puanlık farkı erken harcamamızdı. Henüz hiç birşey belli değil. Yarın önemli bir maçımız var. Sonucu tahmin etmek güç. Bizim dört büyükten biri oluşumuz hala görmezden gelinmeye çalışılıyor. Şampiyonluk için her yol mübah değil. Bunları hep söyledik. Olamazsak dünyanın sonu değil. Trabzonspor başarılı bir kulüp. Transfer hamleleri, bütçesiyle iyi bir kulüp. Farklı bir kulübüz. Kısıtlı imkanlara sahibiz. Buna rağmen direniyoruz, şampiyonluğa oynuyoruz ve inşallah da olacağız" diye konuştu.

"İSTANBUL TAKIMLARINDAN OYUNCU ALABİLİRİZ"
Transfer görüşmelerinin sürdüğünü de belirten Şener, "Transfer görüşmelerini yazsak sayfalar sığmaz. Ama bunları gizlilik içinde yürütmeye çalışıyoruz. 3 İstanbul takımdan transfer yapar mıyız? Buna net bir cevap veremem. Genelde almıyoruz. Çünkü bu futbolcular Trabzon'a alışmakta sıkıntı çekiyorlar. İstisnalar oluyor tabi. Trabzon'un sosyal yapısına uygun oyuncular arıyoruz. Ama o İstanbul takımlarında da oyuncu alabiliriz" dedi. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'ın katkısının çok fazla olduğunu da kaydeden Şener, "Trabzonspor siyasetin çok üstündedir. Özak'a haksızlık yapılmasını istemiyorum. Trabzon'daki bütün siyasi adaylar bu kulübün emrindedir. Bu kulüp onların emrinde değildir" dedi.

Yunus Emre SEL/TRABZON DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ