MENÜ

Guti, Alex kadar koşuyor mu?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hafta içinde Lig TV'nin konuğu olmuştu. Bu ziyaretin perde arkasını Alaattin Metin kaleme aldı. En dikkat çeken bölüm, “Guti, Alex kadar koşuyor mu?” sorusuydu. Biz de bu soruyu 2 uzmana yönelttik...

Guti, Alex kadar koşuyor mu?

Deli dana koşuları...

Guti’nin kariyeri elbette Alex’ten üstün. Ancak Alex’in de oyun zekası ve becerisi O’ndan çok üstün. Kaldı ki; Lincoln, Elano, Ricardinho ve hatta Guti’nin transfer edilme nedenleri de Beşiktaş ve Galatasaray’ın ‘Alex’ arayışı hamlesinden başka hiçbir şey değildir. Bir türlü kendini beğendiremeyen Alex’in gol ve asist istatistikleri tamamen bir yana, oyun içinde aldığı pozisyonlara, durduğu yerlere bakarsanız ne kadar efektif oynadığını da görürsünüz. Her hamlesi bir futbol mühendisliği gerektirir. Zaten akıllı futbolcu oraya buraya deli dana koşuları yapan değil, gerektiği yerde koşup, gerektiğinde de topu koşturan oyuncudur. Yoksa Alex’in Guti’den, Guti’nin de Alex’ten çok koştuğu maçlar olmuştur ve olacaktır.

(Hasan Ali Atasoy)


En az koşanı Alex

Guti kesinlikle Brezilyalı’dan daha fazla koşuyor. Arkadaşlarından top almaya giderek orta alandaki yükü hafifletiyor. Belki de şu an faal olarak futbol hayatını sürdüren futbolcular arasında, Alex de Souza kadar maç içinde az koşan başka bir oyuncu yoktur.

Guti ise Alex de Souza’nın tam tersi olarak Beşiktaş’ın bu sezon oynadığı bazı maçlarda takımın en çok koşan oyuncuları arasında yerini aldı. İstatistiklere de baktığımızda bu durumu açık bir şekilde görebiliriz. Alex’in yeteri kadar koşmaması bazı maçlarda takımın performansını da olumsuz etkiliyor. Bu durum özellikle Sarı-Lacivertliler’in puan kaybettiği maçlarda açıkça gözlenebiliyor.

(Sergen Yalçın)

Haberin Devamı
YORUM YAZ