MENÜ

Güreşte bugün de hüsran!

Grekoromen stil 55 kiloda Erhan Karakuş bronz madalya için repesajda mücadelesine devam etme hakkını elde ederken bayanlarda Burcu Örskaya ilk turda, Simge Yılmaz ise çeyrek finalde elendi.

Güreşte bugün de hüsran!

Danimarka’nın Herning kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda bugün mindere çıkan Bayan Milli Takımı sporcuları madalya şanslarını kaybetti. Grekoromen stil 55 kiloda Erhan Karakuş ise bronz madalya için repesajda mücadelesine devam etme hakkını elde etti.Grekoromen stil 55 kiloda mücadele eden Milli Takım’ın genç sporcusu Erhan Karakuş ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Özbek güreşçi Lidar Hafızov’u 2-0 (2-0/1-0) yenen Erhan Karakuş, üçüncü turda da Polonyalı Mariuz Los’u 2-0 (1-0/1-0) mağlup etmeyi başardı. Erhan Karakuş çeyrek finalde İranlı Reihanpour Soryan ile yaptığı müsabakada da başabaş bir mücadele ortaya koymasına rağmen, her iki periyotu da 1-0’lık skorlarla kaybederek minderden 2-0 mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

Erhan Karakuş, İranlı güreşçinin yarı final müsabakasını da kazanarak finalist olmasıyla, repesajda mücadelesine bronz madalya için devam etme şansını yakaladı.

BAYAN MİLLİ TAKIMI TEK GALİBİYETLE ŞAMPİYONAYI TAMAMLADI
Dünya Güreş Şampiyonası’na 5 sporcuyla katılan Bayan Güreş Milli Takımı, tek galibiyetle şampiyonayı tamamladı. Bugün mindere çıkan Bayan Milli Takımı 72 kilo sporcusu Simge Yılmaz, ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Venezuelalı Osleydi Arteaga’yı 1 dakika 11 saniyede tuşla mağlup eden Simge Yılmaz, Türkiye’ye bayanlardaki tek galibiyetini kazandırdı. Simge Yılmaz çeyrek finalde Avusturyalı Marina Gastl karşısında da denk bir müsabaka çıkardı. Fakat 0-0 eşitlikle sonuçlanan her iki periyotta da uzatma bölümünde birer sayı bulan Avusturyalı sporcu, minderden 2-0 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Avusturyalı güreşçinin yarı finalde Moğol rakibine yenilmesiyle Simge Yılmaz şampiyonadan elendi.

Bayanlar 67 kiloda Burcu Örskaya ise ilk turda Belarus Iryna Tsyrkevıch’a 2-0 (0-2/0-1) yenildi. Belarus güreşçinin ikinci turda Ukraynalı rakibine yenilmesiyle Örskaya da tribüne çıktı.

ŞAMPİYONADA ORGANİZASYON BOZUKLUKLARI SÜRÜYOR
Dünya Şampiyonası için Danimarka’ya gelen sporcu, antrenör, hakem, yönetici ve basın mensuplarının, şampiyonanın düzenlendiği Herning kentinin dışındaki ve hatta farklı kentlerdeki otellerde konaklamak durumunda kalmasıyla başlayan organizasyon sorunları devam ediyor.

Şampiyonanın düzenlendiği spor salonundaki internet bağlantısının sık sık kesilmesi nedeniyle, dünyanın farklı ülkelerinden gelen çok sayıdaki basın mensubu ve FILA yöneticileri zor durumda kaldı.

Spor salonunda yapılan anonsların, antrenman salonuna aktarılmaması da sporcular için sorun oldu. Antrenman salonunda bulunan bazı sporcular, anonsları duyamadıkları için müsabakalara gecikmeli olarak çıkabildiler ve diskalifiye olma tehlikesi yaşadılar.

Bu arada, müsabakalara seans arası verilmeden devam edilirken, spor salonundaki yemek saatleriyle müsabaka saatlerinin çakışması, özellikle hakemleri zor durumda bıraktı.

Haberin Devamı

Spor salonunda yeterli sağlık ve temizlik ekibi olmaması ve zorunlu olan acil sağlık odasının da bulundurulmaması dikkati çekti.

YORUM YAZ