MENÜ

Güreşte altın son

Türkiye, Dünya Şampiyonası'nda muhteşem bir kapanış yaptı. 74 kiloda mindere çıkan Selçuk Çebi, finalde Danimarkalı rakibini yenerek altın madalya kazanırken, Grekoromencilerimiz takım halinde tarihinde 2. kez dünya şampiyonu oldu.

Güreşte altın son

Danimarka’daki Dünya Güreş Şampiyonası’nın son gününde Grekoromen Milli Takımı sporcularından Selçuk Çebi, altın madalya kazanırken, Türkiye grekoromen stilde takım halinde tarihinde ikinci kez Dünya Şampiyonluğuna ulaştı.

Haberin Devamı

Avluca’dan sonra 2. altın
Selçuk Çebi, finalde evsahibi ülkeden Mark Madsen karşısında çok rahat bir galibiyet aldı. İlk periyotta rakibini sürerek minder dışına çıkaran Çebi, bu biçimde aldığı puanla periyotu 1-0 kazandı. 2. periyotta kafakol atmak isteyen rakibini yakalayan ve köprü pozisyonuna getiren Çebi, burada aldığı puanlarla 6-0 teknik üstünlük sağladı ve müsabakadan 2-0 galip ayrıldı. Selçuk Çebi, böylece Dünya Güreş Şampiyonası’nda Nazmi Avluca’dan sonra Türkiye’ye ikinci altın madalyayı kazandırdı.

Rıza Kayaalp bronzda kaldı
Dün 120 kiloda mindere çıkan bir diğer grekoromen güreşçimiz Rıza Kayaalp ise bronz madalya kazandı. Kayaalp, repesajda Belarus’dan Gürcü asıllı sporcu Cugoşvili’yi yenerek 3.’lük kürsüsüne çıktı. 66 kilodaki Abdullah Coşkun ise ilk turda şampiyonaya veda etti.

Haberin Devamı

Grekoromende şampiyonuz
84 kiloda Avluca ve 74 kiloda Çebi ile altın, 120 kiloda da Kayaalp ile bronz madalya kazanan Türkiye, grekoromen stilde 44 puanla şampiyonada ilk sırayı elde etti ve 2006 Dünya Şampiyonası’ndan sonra, tarihinde 2. kez takım halinde şampiyon oldu. Grekoromende 39 puanla İran 2., 38 puanla Azerbaycan 3., 31 puanla Rusya da 4.sırayı aldı. Sezer Akgül’le gümüş, Serhat Balcı’yla da bronz kazanan Türkiye, serbest stilde takım halinde dördüncü oldu.

YORUM YAZ