MENÜ

Türkiye'den Dünya Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde hüsran!

Dünya Güreş Şampiyonası’nın ilk gününde Türkiye final şansı yakalayamadı. 125kg’nın efsanesi Taha Akgül, son şampiyon unvanıyla çıktığı yarı finalde İranlı rakibi Zare’ye 4-0 yenilerek 4. altın kazanma şansını yitirdi.

Türkiye'den Dünya Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde hüsran!

Güreşte 2024 Paris Olimpiyat Oyunları öncesindeki en önemli organizasyon olan 2023 Dünya Şampiyonası dün başladı. Geçen yıl olduğu gibi, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın ev sahipliği yaptığı Dünya Şampiyonası’nın ilk gününde Serbest Güreş Milli Takımımız’dan 61 kiloda Emrah Ormanoğlu, 70 kiloda Servet Coşkun, 86 kiloda Osman Göçen ve 125 kiloda Taha Akgül mindere çıktı ancak final başarısı gelmedi.

Haberin Devamı

Taha Akgül kota ve bronz için mücadele edecek Özellikle de en büyük madalya umudumuz Taha Akgül yarı finalde şampiyonluk şansını yitirdi. Son şampiyon unvanıyla çıktığı turnuvanın sırasıyla Meksikalı Garcia’yı 10-0, Azerbaycan’dan Meshvildishvili 2-0, çeyrek finalde Ukraynalı Khotsianivskyi’yi 3-0 mağlup etti. Ancak Taha Akgül yarı finalde takıldı, İranlı Amir Hossein Abbas Zare’ye 4-0 yenilerek final şansını yitirdi. 32 yaşındaki milli güreşçimiz bugün bronz maçına ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kotası almak için mindere çıkacak. 61kg’da Emrah Ormanoglu çeyrek finalde Kübalı Joseph Andres Silva’ya 8-0 yenilerek elendi. 70kg’da Servet Coşkun, 8’li turda Japon Yoshinosuke Aoyagi’ye 6-4 kaybetti, elendi. Olimpik sıklet olan 86kg’da Osman Göçen 8’li turda Özbek Javrail Shapiev’e 11-0 yenilerek hem madalya hem de kota şansını yitirdi. Şampiyonada ilk 5’e giren sporcular Paris 2024 kotası alabiliyor. Bu arada bugünkü eleme programında *57kg:Süleyman Atlı, *74kg: Soner Demirtaş, 79kg:Ramazan İshak Sarı, 92kg:Feyzullah Aktürk mindere çıkacak. (*) Olimpik sıklet.

Haberin Devamı

Türkiyeden Dünya Güreş Şampiyonasının ilk gününde hüsran

YORUM YAZ