MENÜ

Taha Akgül'den Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 11. şampiyonluk!

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Taha Akgül, serbest stil 125 kilonun finalinde rakibi Geno Petriashvili'yi mağlup ederek 11. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Taha Akgül'den Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 11. şampiyonluk!

Romanya'nın başkenti Bükreş'te devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda mücadele eden Taha Akgül, finalde Geno Petriashvili'yi 5-4 mağlup etti ve altın madalya kazandı. Taha Akgül'ün 11. kez Avrupa şampiyonu olmayı başardı.

Haberin Devamı

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda mücadele eden Taha Akgül, Polonyalı Kamil Tomasz Kosciolek ve Ukraynalı Murazi Mchedlidze'yi eleyerek yarı finalde Azerbaycan'dan Giorgi Meshvildishvil ile karşı karşıya geldi.Meshvildishvil'i 10-0 mağlup eden Akgül, finalde Gürcü sporcu Geno Petriashvili'nin rakibi oldu. Geno Petriashvili'yi finalde 5-4 yenen Taha Akgül, altın madalyanın sahibi oldu. Taha Akgül, Avrupa şampiyonluğu sayısını da 11'e çıkardı.

Bakan Bak'tan Taha Akgül'e tebrik telefonu

TAHA AKGÜL: SERBEST GÜREŞTE TARİHİ GÜNLER YAŞIYORUZ

Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan milli güreşçi Taha Akgül, "11. şampiyonluk, çok özveri ve emek var. Hanımımla, arkadaşlarıma konuşamıyorum, yemek yiyemiyorum. Çok zorlu bir süreç. Yükümüz çok ağır. 10 ile 11 arasında benim için çok büyük fark yok. Ne olursa olsun biz bir şampiyonaya giriyorsak, emek veriyorsak orada altın madalya ile bitirmek en büyük hedefimiz. Misyonumuz, görevimiz var. Grekoromen şampiyon oldu. Serbest takım olarak şampiyon olduk. Kadınlar ikinci oldu. Serbest güreşte tarihi günler yaşıyoruz. Olimpiyat önemli. Hafta kampa gireceğiz, çalışmalara devam. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Bu yaz düzenlenecek Olimpiyatlar için ise Akgül, "Aynı rakiplerim gelecek. Gürcü yine rakiplerimden biri olacak. Oradaki atmosfer çok farklı. Tecrübeliyim, olimpiyat şampiyonluğum, olimpiyat üçüncülüğüm var. O atmosferi kaldıracağımı düşünüyorum. Yeter ki iyi hazırlanayım. İnşallah hedefim orada yine altın madalya olacak" dedi.

Taha Akgülden Avrupa Güreş Şampiyonasında 11. şampiyonluk

ŞEREF EROĞLU: 31 YIL SONRA SERBEST MİLLİ TAKIMIMIZ, AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, şampiyon olan Taha Akgül için ise, "Güreş ailem adına. Efsane şampiyon, Türkiye’nin milli değerine teşekkür etmek istiyorum. İyi ki var. Kaptanın başında olduğu takımdan neler olduğunu hep birlikte gördük. Abdullah hocama, milletim adına teşekkür ediyorum. 10 sıkletin 8’inde madalya için mücadele eden serbest güreş milli takımı oluşturduk. Bunu birlikte yaptık. Bu ruh çok önemliydi. Şampiyonun bu maçı çok önemliydi. Belki almasaydı ikinci olacaktık. 31 yıl aradan sonra İstanbul’daki şampiyonadan sonra Serbest Güreş Milli Takımımız tarihinde 3. kez takım halinde şampiyon oldu. 1949, 1993 ve 2024 yılında" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ABDULLAH ÇAKMAR: 2024 OLİMPİYATLARI'NDA TAHA AKGÜL KÜRSÜNÜN EN ÜSTÜNDE OLACAK

Serbest Güreş A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Çakmar da, rehavete kapılmayacaklarını vurgulayarak, "Çünkü bizim asıl hedefimiz olimpiyatlarda. Federasyon Başkanımız Şeref Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın ile bütün hareket ediyoruz. Burada bir aile bağı oldu. 2024 Olimpiyatları’nda Taha Akgül inşallah kürsünün en üstünde olacak. Çalışmalarımız o yolda. 8 sıklette madalya mücadelesi verdik. Burada birbirimize kenetlendik, aile ortamıyla takımımız 31 yıl aradan sonra Avrupa şampiyonu oldu. Bu aldığımız madalyaları milletimize armağan ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAZ