MENÜ

Taha Akgül, dünya ikincisi

Taha Akgül, Avrupa Şampiyonası’nda sürekli yendiği en büyük rakibi Geno Petriashvili’ye Dünya Şampiyonası’nda ise yine üstünlük sağlayamadı, gümüşle yetindi. Milli güreşçimiz finalde Gürcü rakibi karşısında 6-4 öne geçse de bu skoru koruyamadı. Bitime 20 saniye kala durumu 6-6 yapan Geno son puanı aldığı için üst üste 3. kez altına uzandı.

Taha Akgül, dünya ikincisi

Kazakistan’daki Dünya Güreş Şampiyonası’nı Türkiye gümüş madalyayla kapattı.

Haberin Devamı

Serbest stil 125 kiloda final müsabakası oynayan Taha Akgül yine en büyük rakibi olan Gürcü Geno Petriashvili’yle karşılaştı. Son Avrupa Şampiyonası’nda mağlup ettiği Geno’yu bu kez de Dünya arenasında yenerek 2017’deki Dünya finalinin rövanşını almak isteyen milli güreşçimiz bu kez de başarı sağlayamadı.

Finale yakışır bir çekişmenin yaşandığı mücadelede Taha ikinci yarıda 6-4’lük üstünlük sağladı. Ancak yine korkulan oldu. Gürcü rakip, bitime 20 saniye kala milli güreşçimizin ayağını kaptı ve durumu eşitledi: 6-6.

Geno Petriashvili süre dolduğu ve son puanı aldığı için üst üste 3. Dünya şampiyonluğunu ilan etti.

Taha Akgül, dünya ikincisi

2017 finalinin aynısı!

Dünya Şampiyonası kariyerinde 4. kez final oynayan Taha Akgül ise 2. kez gümüş madalyayla yetindi. Taha 2017 Dünya Şampiyonası finalinde de Geno’ya yine 40 saniye kala puan vermiş ve skor 8-8 eşitlenmişti. Sporcumuz moral bozukluğuyla rakibine 2 puan daha kaptırmış ve minderden 10-8 mağlup ayrılmıştı.

Haberin Devamı

Taha Akgül, dünya ikincisi

4 madalya, 4 kota

Dünya Şampiyonası’nda dün mindere çıkan 61 kiloda Recep Topal, 86 kiloda Fatih Erdin, 79 kiloda Muhammet Nuri Kotanoğlu, 97 kiloda İbrahim Çifti kürsü şansı yakalayamadı. Bu nedenle bugün son bulacak şampiyona Türkiye için tamamlanmış oldu.

Türkiye’nin tek altın madalyası, grekoromen 130 kiloda Rıza Kayaalp’le geldi. Grekoromende ayrıca 97 kiloda Cenk İldem bronz elde etti. Serbestte ise 57 kiloda Süleyman Atlı ve Taha Akgül 2 gümüş madalya kazandı. 4 sporcumuz da 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na gitme hakkı elde etti.

Taha Akgül, dünya ikincisi

YORUM YAZ