MENÜ

Taha Akgül, 2024 Paris Olimpiyatları öncesi iddialı!

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda 125 kg'da üçüncü olarak 2024 Paris Olimpiyatları kotası alan milli güreşçi Taha Akgül, "Bir altın, bir bronz olmak üzere iki tane olimpiyat madalyam var. İnşallah üçüncüsü de gelecek. Renginin altın olmasını istiyorum" dedi.

Taha Akgül, 2024 Paris Olimpiyatları öncesi iddialı!

Milli güreşçi Taha Akgül, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda 125 kg üçüncülük maçında Macar Daniel Ligeti'yi 5-0 yenerek bronz madalya kazandı ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları kotası elde etti. Müsabakanın ardından açıklamalarda bulunan Taha Akgül, "Öncelikle son iki yılın Avrupa şampiyonu, son dünya şampiyonu olarak geldim buraya. Geçen senenin namağlup sporcusu olarak geldim. Geçen sene dünyada yılın en iyi güreşçisi seçilerek buraya geldim ama burada İranlı rakibime, en iyi rakiplerimden birine kaybettim. Onun hakkıymış, daha iyi mücadele etti. Çok iyi hazırlanmıştım, çok iyi bir hazırlık süreci geçirmiştim. Eksik bir şey yaptığımı da düşünmüyorum. Belki daha iyi rakiplerle çalışsam, rakiplerim de daha büyük üstünlük kurabilirdim ama burada bronz madalya nasip oldu. Olimpiyat kotasıydı aynı zamanda. Buruk bir sevinç oldu. Olimpiyat vizesi almak önemliydi. Paris 2024 yolunda önemli bir adım attık. Şimdi konsantrasyonumuz tamamen Paris'e olacak. Bu yenilgiden dersler çıkaracağım. O derslere göre çalışacağım ve Paris'te aynı hataları yapmamaya çalışacağım. Artık kariyerimin de yavaş yavaş sonlarına geliyorum ama hala zirvedeyim. Bu da büyük bir başarı. Rakiplerim 23-24 yaşındalar, ben 34 yaşıma geldim. Tecrübemle güreşiyorum. Önceden 22-23 yaşlarımda olsaydım bu Taha Akgül olmayacaktı. Kanımın son damlasına kadar ülkem için mücadele etmeye devam ediyorum. Avrupa'nın en iyi olimpiyat şampiyonuyum ama ülkem için ne kadar madalya kazansam o kadar iyidir diye hala minderlerde ter döküyorum. Bize dua eden, desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Paris çok zorlu geçecek"

Haberin Devamı

2024 Paris Olimpiyatları ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Taha, "Paris çok zorlu geçecek. Özellikle psikoloji anlamında. Zaten psikolojiyi kaldırabilen olimpiyatlarda başarıyı elde edebiliyor. Dünya şampiyonasındaki rakiplerimizin hemen hemen aynısı gelecek. Bir altın, bir bronz olmak üzere iki tane olimpiyat madalyam var. İnşallah üçüncüsü de gelecek. Renginin altın olmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Abdullah Çakmar: "Buraya altın madalya için gelmiştik"

Altın madalya kazanamadıkları için üzgün olduklarını belirten Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Abdullah Çakmar da, "Buraya altın madalya için gelmiştik. Gönül isterdi ki altın madalya alalım ama bu da nazarlığımız olsun. Bu bizim sınavımızmış. Bu sınavı da inşallah daha iyi çalışarak, 2024 Paris Olimpiyatları'na emin adımlarla yürüyeceğiz. Kariyerinde 10 Avrupa, 3 dünya ve 1 olimpiyat şampiyonluğu kazanmış, 100-150 yıllık tarihi bir başarıya imza atmış Taha Akgül'den bahsediyoruz. 2024 Paris Olimpiyatları'nda Taha Akgül'e altın madalya kazandırıp, sırtından bu yükü kaldırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy ise, "Gurur duyuyoruz. Geçen sene Taha burada milli marşımızı çaldırdı, bayrağımızı dalgalandırdı. Taha'da altın madalya görmeye alışkınız ama bronz madalya alması da bizi çok sevindirdi. İnşallah önümüzdeki Paris Olimpiyatları'nda altın madalyayı alacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAZ