MENÜ

İBBSK, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın gibi parladı: Gurur tablosu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş ve Avrupa Güreş Şampiyonası'nda madalya kazanan milli güreşçiler Selçuk Can, Yunus Emre Başar, Murat Fırat, Zeynep Yetgil ve Muhammed Gimri medya gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İBBSK, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın gibi parladı: Gurur tablosu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cebeci Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen medya gününe Başkan Fatih Keleş, 2024 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkeklerde 72 kiloda altın madalya kazanan Selçuk Can, 77 kiloda gümüş madalya elde eden Yunus Emre Başar, bronz madalyanın sahibi olan Murat Fırat, geçen yıl U23 2023 Avrupa Gençler Şampiyonası'nda ikinci olan Muhammed Gimri ile kadınlarda ise 53 kiloda Zeynep Yetgil açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

FATİH KELEŞ: GÜREŞÇİLERİMİZ BİZİ GURURLANDIRDILAR

Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli takımın grekoromen ve serbest stilde zirvede yer aldığını hatırlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, "Güreş milli takımından bizi gururlandıran arkadaşlarımızla karşınızda bir aradayız. Avrupa Güreş Şampiyonası sonrası sizlerle bir araya gelmek istedik. Şampiyonada biliyorsunuz ki grekoromen milli takımımız şampiyon oldu. Üç erkek arkadaşımız, üç madalya aldı. Zeynep Yetgil, kadınlarda bronz madalya kazandı. Avrupa üçüncüsü oldu. Sakatlık sonrası onun ilk şampiyonasıydı. Buna sakatlık sonrası iyi bir dönüş olarak bakıyoruz. Selçuk Can, Avrupa şampiyonu oldu. Selçuk'un ilk Avrupa şampiyonluğu. Yunus Emre Başar finalde kaybetti ama güzel mücadele etti, gümüş madalya kazandı. Onu da tebrik ediyorum. Murat Fırat 67 kiloda bronz madalya kazandı. Takım halinde de Avrupa şampiyonu oldular. Bizi gururlandırdılar. Serbest güreşte U23'te Ekim 2023'te Tiran'da Dünya Şampiyonası yapılmıştı. Orada da Muhammet Gimri arkadaşımız dünya şampiyonu olmuştu. Takım halinde kadın takımımız da Avrupa ikincisi oldu. Cenk İldem'e, Efrahim Kahraman'a, Tevfik Keleş'e çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SELÇUK CAN: TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KULÜBÜNDE OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM

Avrupa Şampiyonası'nda 72 kiloda Azerbaycanlı Ulvi Ganizade'yi yenerek altın madalya kazanan Selçuk Can, çok mutlu olduğunu ifade etti. Can, "Kariyerimin ilk altın madalyasını aldım. Daha önce Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalyalarım vardı. Final maçına çıkınca Erdem Başkanımız aradı, 'Bu kez olacak' dedi. Şampiyonluk için mutluyum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türkiye'nin en büyük kulübünde olduğum için mutluyum" diye konuştu.

YUNUS EMRE BAŞAR: GÜÇLÜ BİR TAKIMIMIZ VAR

Avrupa Şampiyonası'nda 77 kiloda Ermenistanlı Ermeni Malkhas Amoyan'a finalde kaybederek gümüş madalya elde eden Yunus Emre Başar, şunları kaydetti:

"Avrupa Şampiyonası'nda 77 kiloda ikinci oldum. 2021 yılında bu yana birçok madalyam oldu. Henüz şampiyonluk madalyasını alamasam da altın madalya kazanmak için çalışmaya devam edeceğim. Bu kulübün bir parçası olduğum için çok mutluyum. Başkanımıza, antrenörlerimize çok teşekkür ediyorum. Takım halinde şampiyon olduk. Güçlü bir takımımız var. Bu sene olimpiyatlara henüz kota alınmadı. Kotayı alıp olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek istiyorum."

Haberin Devamı

MURAT FIRAT: ÖNÜMÜZDE OLİMPİYAT KOTALARI VAR

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde mücadele eden Murat Fırat, üçüncülük maçında Ermenistanlı rakibi Slavik Galstyan'ı yenerek bronz madalya kazandırdığını hatırlatarak, "Önümüzde olimpiyat kotaları var. Selçuk kardeşimle olimpiyat kotası için yarışacağız. İlk kotaya ben gideceğim, ikinci kotaya o gidecek. Nasipse ikimizden birisi olacak. O da bu kulüpten olacak" dedi.

ZEYNEP YETGİL: ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇTİM

Kadınlarda Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 53 kiloda bronz madalya elde eden Zeynep Yetgil ise "Bir sakatlık süreci yaşadım. Geçen yıl Avrupa Şampiyonası'ndan sonra bir sakatlık geçirdim. O yüzden olimpiyat elemelerine katılamamıştım. Bu yıl Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda 53 kiloda bronz madalya elde ettim. Zor bir süreçten geçtim. Acaba geri dönebilecek miyim? diye düşünüyordum. Geri döndüm. Mutluyum. Bütün emeğim ve çabamla madalya kazandım. Olimpiyatlar için Avrupa elemeleri olacak. İlk ikiye girmek gerekiyor. Sakatlık sürecinde kulübümün sürekli desteği oldu. Başkanımın çok desteği oldu. Cenk İldem hocamızın çok desteği oldu" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

MUHAMMED GİMRİ: HEDEFİMİZ OLİMPİYATLAR

2023 yılında U23 Dünya Güreş Şampiyonası'nda 92 kiloda mücadele eden ve şampiyonluğa ulaşan Muhammed Gimri de "2023 yılında Avrupa Gençler Şampiyonası'nda ikinci oldum. Dünya şampiyonasında altın madalya getirdim. Hedefimiz olimpiyatlar. İnşallah daha çok çalışıp şampiyon olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Medya günü, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

YORUM YAZ