MENÜ

Hatice Yücel, Avrupa Güreş Şampiyonası'ndaki başarıları kaleme aldı: Tarihi altın kapanış!

Avrupa Şampiyonası’nın son gününe Türkiye yine damgasını vurdu. Taha Akgül, 125kg’daki en büyük rakibi Geno’yu yenerek 11. Avrupa altının boynuna takarken Feyzullah Aktürk de üst üste 3. kez Avrupa’nın zirvesine çıktı. Serbest Güreş Milli Takımımız tam 31 yıl sonra takım halinde şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Hatice Yücel,  Avrupa Güreş Şampiyonası'ndaki başarıları kaleme aldı: Tarihi altın kapanış!

Serbest Güreş Milli Takımımız tam 31 yıl sonra takım halinde şampiyonluk kupasını kaldırdı. Altınlar da art arda geldi. Editörümüz Hatice Yücel de Avrupa Güreş Şampiyonası'nın son gününde başarılarımızı kaleme aldı.

Haberin Devamı

Türkiye adına yakışır yaptı!

Romanya’daki Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromende başladığımız, kadınlarda sürdürdüğümüz başarısı hikayesinin sonunu Türkiye adına yakışır yaptı!. Sahnede tabii ki, serbest güreşçilerimiz vardı. Dün 3 final ve 1 bronz madalya için mindere çıkan Ay-Yıldızlılar 3 finalden 2’sini altına çevirdi, bronzu da tablosuna ekledi. Taha Akgül, büyük rakibi Geno’yu yenerek 11. Avrupa şampiyonluğuna uzanırken, Feyzullah Aktürk’ün kıymetli altın madalyası, Serbest Güreş Milli Takımımız 31 yıl sonra takım halinde 115 puanla bir kez daha şampiyon olmasına büyük katkı sağladı. Türkiye en son 1993’te serbestte şampiyon olmuştu.

Hatice Yücel,  Avrupa Güreş Şampiyonasındaki başarıları kaleme aldı: Tarihi altın kapanış

Feyzullah Aktürk’ten üst üste 3. Avrupa zaferi

Mindere önce 74kg’da Soner Demirtaş çıktı. Milli sporcu Slovak rakibi Taimuraz Salkazanov’a yenilerek, Avrupa 2.’si oldu. Ardından 86kg’da finali 8-4 öndeyken veren Osman Göçen bronz maçında ise Ukraynalı rakibi Vasyl Mykhailov’u şans tanımadı, 8-0’la yendi, Avrupa 3.’sü oldu... Gözler 125kg’da Taha Akgül’ü beklerken, başpehlivanlıktan gelen 92kg’da Feyzullah Aktürk vardı. Slovak rakibi Boris Makoev karşısında müthiş bir mücadele ortaya koyan milli güreşçimiz minderden 8-0’lık zaferle ayrıldı ve serbestteki ilk altın madalyayı kazandırdı, kariyerinde ise üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu oldu. Bu takım şampiyonluğu için de çok değerliydi.

Haberin Devamı

Hatice Yücel,  Avrupa Güreş Şampiyonasındaki başarıları kaleme aldı: Tarihi altın kapanış

Geno son saniyeleri bekledi ama bu kez olmadı!

..Ve sıra, 125kg’nun derbisi haline gelmiş Taha Akgül-Geno Petriashvili’nin mücadelesine gelmişti. Yıllardır birbirinin rakibi haline gelmiş ikili, bir kez daha finalde karşı karşıyaydı. Derbi gibi eşleşmede, Taha Akgül, son saniyelerde verdiği puanlarla Gürcü rakibine birkaç şampiyonluğunu da kaptırmıştı. 2024 Avrupa finalinde kim kazansa, takımına da şampiyon yapacak. Taha Akgül daha atak başladı, her eline geçen fırsatı kullandı puanı topladı, durumu 5-0 yaptı. Ancak Geno taktiği, son saniyeleri beklemek demekti. Bu sürede Geno, Taha’nın iki kez ayağını kaptı, puan çıkardı ancak ne süresi ne de skoru geçmeye bu kez yetmedi. Taha Akgül, ezeli rakibi Geno’yu 5-4’le geçerek 11. Avrupa şampiyonluğuna uzandı.

Haberin Devamı

Hatice Yücel,  Avrupa Güreş Şampiyonasındaki başarıları kaleme aldı: Tarihi altın kapanış

YORUM YAZ