MENÜ

Hakem kararıyla Ali Gürbüz

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri üçüncü tur karşılaşmasında Recep Kara ile Ali Gürbüz karşılaştı. Kule hakemlerinin kararıyla Gürbüz galip ilan edildi.

Hakem kararıyla Ali Gürbüz

Başpehlivanlık güreşlerinin başladığı Kırkpınar’ın ilk gününe şampiyon güreşçilerin mücadelesi damga vurdu. Üç tur maçı geride kalırken çeyrek finale kalan 8 isim belli oldu. İkinci turda geçen yılın başpehlivanı İsmail Balaban, erken final olarak değerlendirilen mücadelmede Mehmet Yeşil Yeşil ile eşleşti. Favori pehlivanlardan Orhan Okulu, Hasan Cengiz’in, Başpehlivan Recep Kara ise Hasan Tuna’nın rakibi oldu. Son 16’yı belirlemek için Ali Gürbüz, İsmail Koç ve Faruk Akkoyun maç yapmadan üst tura çıktı. Oldukça zorlu geçen ikinci tur müsabakalarında 30 dakikalık normal sürede Şaban Yılmaz, rakibi Ali Altun’u, Serhat Balcı, Ali Rıza Kaya’yı, Recep Kara ise güreşi bırakan ve yaş haddinden emekliye ayrılan Hasan Tuna’yı yendi. Cazgır Şükrü Kayabaş, pehlivan Hasan Tuna’nın son güreşini yaptığını ve güreşi bıraktığını duyurdu. Ardından Recep Kara ve Hasan Tuna el ele tribünleri selamladı. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ikinci tur karşılaşmasında normal sürede yenişemeyen diğer pehlivanların müsabakası ise puanlama bölümüne kaldı.

Balaman puanlamada kazandı

Geçen yılın başpehlivanı İsmail Balaban, normal sürede yenemediği Mehmet Yeşil Yeşil’e puanlamada üstünlük kurarak üçüncü tura adını yazdırdı. Puanlama bölümünde Nedim Gürel, güreşi bırakan Süleyman Aykırı’yı geçti. Pehlivanlardan Hüseyin Gümüşalan rakibi Ramazan Bircan’ı Hamza Köseoğlu, Şahali Kurt’u, Mustafa Kemal Karaboğa ise Ali Yanatmaya’yı yendi. Ünal Karaman, rakibi Okan Alican’ı yenerken, Salih Erinç, Mustafa Batu’yu, Orhan Okulu ise zorlu mücadele de Hasan Cengiz’i mağlup ederek adını son 16’ya yazdırdı. Günün son mücadeleleri 3. turda yapıldı, en önemli eşleşme eski başpehlivanlardan Recep Kara ile Ali Gürbüz’ün karşılaşması oldu. Aşırı sıcağa rağmen iki güreşçi de hata yapmamak için çok direndi. 30 dakika süren güreşin son anlarında ise oyun yapmaya çalışan Recep Kara ile rakibinin hamlesine bastırarak karşılık veren Ali Gürbüz, mücadeleyi kazandıklarını iddia ederek kule hakemine itirazda bulundular.

Recep Kara’dan ikinci itiraz

Görüntüleri izlediği cep telefonunu kule hakemlerine gönderen Recep Kara, “Daha nasıl yeniş olur” diyerek tepkisini gösterdi. Yaklaşık 10 dakika sonra hakemlerin kararıyla Ali Gürbüz galip ilan edildi. Recep Kara kararın ardından kuleye çıktı, hakemlerin yanına gidip itirazlarını sürdürdü, karar değişmedi. Fatih Atlı İsmail Koç’u, İsmail Balaban Osman Aynur’u, Orhan Okulu Nedim Gürel’i, Faruk Akkoyun Hamza Köseoğlu’nu, Şaban Yılmaz Ünal Karaman’ı, Serhat Balcı Mustafa Batu’yu, Hüseyin Gümüşalan Ali Yanatma’yı yenerek çeyrek finale çıkan diğer isimler oldular. Bugün yarı final ve final maçlarıyla, ağalık seçimi gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ