MENÜ

Güreşte skandal karar! Ali Cengiz yenmişti ama...

Dünya Güreş Federasyonu (UWW) skandal bir karara imza attı!.. 2023 Dünya Şampiyonası’nda grekoromen 87kg finalinde Milli sporcu Ali Cengiz’in yendiği Macar David Losonczi’yi de ‘hakem hatası var’ açıklamasıyla tam 53 gün sonra 2. şampiyon ilan etti. Milli takım antrenörlerinden Abdullah Çakmar, “Madalya minderde kazanılır ama lobiler devreye girerse dünya güreşi çok zarar görür” dedi

Güreşte skandal karar! Ali Cengiz yenmişti ama...

Dünya Güreş Federasyonu (UWW) tarihinde bir ilk olan, aynı zamanda da büyük bir tartışmanın kapısını açan skandal bir karar aldı!.. 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nın sona ermesinden tam 53 geçmişti ki, kürsü listesine yeni bir şampiyon eklendi!.. UWW, grekoromen stil 87 kilo finalinde Milli sporcu Ali Cengiz’e 8-7 yenilen Macar David Losonczi’yi müsabakada yapıldığı öne sürülen hakem hatası nedeniyle istisnai olarak ikinci şampiyon ilan etti. UWW üyeleri, organizasyonun birçok konusunu gözden geçirmek için toplandı ve maçın sonucunu değiştiren hakem hatasının yapıldığı kabul edildi. Bu nedenle Losonczi’ye ikinci bir altın madalya verilmesi ve kendisinin dünya şampiyonu olarak ilan edilmesi kararı alındı.

Haberin Devamı

Güreşte skandal karar Ali Cengiz yenmişti ama...

‘Minderde hakem otoritesini ortadan kaldırır’

Bu skandal karar sonrası, birçok ülke, UWW kararının yanlış olduğunu ve gelecekte birçok madalyanın ortağı olacağını belirterek, alınan kararın minderde hakemlerin otoritesini sarsacağını belirtirken ASKİ Spor Genel Koordinatörü ve Serbest Erkek Milli Takım antrenörü Abdullah Çakmar da bu durumun kaos yaratacağını ifade etti. Çakmar Demirören Haber Ajansı’na şu açıklamaları yaptı: “UWW yönetiminin aldığı karar çok yanlış. Güreşte madalya minderde kazanılır ama lobiler devreye girerse dünya güreşi çok zarar görür. Ayrıca minderde hakem otoritesini tamamen ortadan kaldıracaktır. Kibarca müsabaka sonucunda hata var demeye getiriyorlar. Bu maçla ilgili nasıl olur da böyle bir karar alırlar anlamıyorum. Maç 7-7 ve biz avantajlıyken, son 5 saniyedeki pozisyona Macarlar itiraz etti. Hakemler izledi ve reddettiler. İtiraz kabul edilmediği için 1 puan bize verdiler maç 8-7 oldu müsabaka da 5 saniye sonra 8-7 bitti ve altın madalya bizim oldu. Ancak Macarların lobileri o kadar güçlü ki grekoromen 87 kilogramda şimdi 2 dünya şampiyonu var. Bu karar güreş tarihinde ilk ve kaos getirecek bir karardır. Bizim de son dönemde 3 dünya şampiyonluğu madalyamız gitti. O zaman UWW yönetimi bizim 3 altın madalyamızı da versin”.

Haberin Devamı

‘Geçmişte yapılan hatalara itiraz hakkı doğdu’

“Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Güreş Federasyonu’nun görüntü kayıtlarıyla gerekeni yapacağını ifade eden Abdullah Çakmar, “UWW aldığı bu kararla geçmişte yapılan hatalara itiraz hakkı doğurdu. Biz de elimizden alınan madalyaları geri istiyoruz. Ata sporumuz güreşe uluslararası arenada en çok madalya kazandıran kulüp olarak hakkımız olanı biz de istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Güreşte skandal karar Ali Cengiz yenmişti ama...

YORUM YAZ