MENÜ

Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, FANATİK'e konuştu: Hedef Paris2024

Tarihi rekorların ardından FANATİK'e konuşan Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, "Grekoromen ve Serbest’te ilk kez 2 Avrupa şampiyonluğunu aynı anda yaşadık. 17 madalyalı rekoru egale ederken, bronzu azaltıp gümüş ve altını çoğalttık. Çıtayı çok yukarı çektiniz diyorlar ama yetmez! Artık hedef Paris2024" ifadelerini kullandı.

Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, FANATİK'e konuştu: Hedef Paris2024

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, tarihi başarılarla geçilen Avrupa Güreş Şampiyonası’nın ardından FANATIK’e konuştu.

Haberin Devamı

Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, FANATİKe konuştu: Hedef Paris2024

Kendi dönemlerine ait 17 madalyalık rekoru egale ettiklerini ancak bronz sayısını azaltıp, gümüş ve altını artırdıklarını aktaran Eroğlu tarihi zafer ve gelecek planlarını anlattı:

Takım halinde bizim dönemimize ait olan 17 madalya rekorunu egale ettik. Zagreb 2023’te 6 altın, 3 gümüş, 8 bronz ile şampiyonluk yaşamıştık. Bu kez 7 altın, 6 gümüş, 4 bronz aldık. Bronz sayımızı azaltıp, gümüş ve altınları çoğalttık. Serbest güreşte 1993’ten tam 31 yıl sonra şampiyonluk yaşadık. Grekoromen ve Serbest’te Türk güreş tarihinde ilk kez iki stilde aynı anda şampiyonluk yaşadık. Kadın Milli Takımımız, Avrupa ikincisi oldu. Bu apoleti de koruduk, zirveyi kılpayı kaçırdık.

Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, FANATİKe konuştu: Hedef Paris2024

'RUSLAR HER YERDEYDİ'

“Bize geçmiş yıllarda, ‘Ama Ruslar turnuvaya gelmiyor’ şeklinde eleştiriler olmuştu. Art niyetli bu yaklaşımları da çöpe attık. Ruslar’ın, Bükreş’te yer almadığı sıklet yoktu. Ya bağımsız yarıştılar, ya başka ülke adına. San Marino adına yarışan sporcu bile Rus’tu! ‘Çıtayı çok yükselttin, buradan daha nereye çıkacaksınz?’ diyorlar. Bunu asla kabul etmem. Türk güreşçisinin olduğu her yerde, Türk bayrağının dalgalandığı her yerde Ata sporumuz zirve için mücadele edecek. Çalışacağız, bedel ödeyeceğiz, uyumayacağız, savaşacağız.” “Yeni şampiyonlar yolda’ “Bugün Türk güreşi yeni şampiyonlar kazanıyor. Selçuk Can, Alperen Berber, Nesrin Baş... Diğerleri de gelecek. Alt yaş gruplarında şampiyon olan sporcularımızı büyüklerde de şampiyon yapmak en öncelikli hedeflerimizden. Durmayacağız, savaşacağız! Şu ana dek Paris2024 Olimpik Oyunları için 6 kota aldık. Önümüzde Bakü ve İstanbul’da vereceğimiz sınavlar var. Orada da Allah’ın izniyle kotalar alacağız. 10-12 neyse.. Alabildiğimiz kadar kotayla gidecek, Paris’te İstiklal Marşımızı tüm dünyaya tekrar tekrar dinleteceğiz.”

Haberin Devamı

Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, FANATİKe konuştu: Hedef Paris2024

'SÖZÜMÜZ SÖZ...'

“Devletimizin desteği böyle sürdüğü sürece Türk güreşi zirvedeki bu yerini koruyacak, daha da ileriye gidecek. Ant içtik. Türk bayrağını hep dalgalandıracağız. Bizlere sürekli destek veren Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Devlet Bahçeli, Sayın Bakanımız ve Türk sporunun değerli yöneticilerine teşekkür ederim. Sözümüz söz, Ata sporumuzda bayrağı hep ileri taşıyacağız.”

FANATİK ÖZEL | Mertcan Polat

 

Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, FANATİKe konuştu: Hedef Paris2024

YORUM YAZ