MENÜ

Feyzullah Aktürk'ten bronz madalya! Dünya Güreş Şampiyonası'nda üçüncü oldu

Sırbistan’da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda 92 kiloda mücadele eden Feyzullah Aktürk, Gürcü rakibi Mirani Maisuradze’yi 5-3 yenerek bronz madalya kazandı.

Feyzullah Aktürk'ten bronz madalya! Dünya Güreş Şampiyonası'nda üçüncü oldu

2022-2023 Avrupa şampiyonu ünvanıyla, Dünya Güreş Şampiyonası'nda 92 kiloda mücadele eden Feyzullah Aktürk, 2'nci turda sakatlığı nedeniyle maça çıkmayan Bulgar Ahmed Magamaev karşısında galip geldi. Çeyrek finalde ise Kazakistanlı Rızabek Aitmukhan'a teknik üstünlükle yenildi. Kazak güreşçi finale çıkınca Feyzullah, bronz madalya yoluna devam edebilmek için repesaj maçına çıktı. Bu karşılaşmada Macar rakibi Atilla Balasz Juhasz'ı (10-0) teknik üstünlükle yendi ve bronz madalya için güreşme hakkı elde etti. 

Haberin Devamı

Aktürk, bronz madalya için Avrupa şampiyonalarında yendiği Gürcü rakibi Mirani Maisuradze ile karşılaştı. Karşılaşmanın ilk dakikaları iki sporcunun elenseleriyle puansız geçti. İlk uyarıyı pasif güreşen Maisuradze aldı. İkinci pasifi de alınca 30 saniye kuralı başladı. Feyzullah rakibine puan vermeyince 1-0 öne geçti. Devrenin bitimine saniyeler kala rakibini bastıran Aktürk, 2 puan daha alarak devreye 3-0 önde girdi. İkinci yarıya pasif başlayan Feyzullah hakemden ilk uyarıyı aldı. Ancak pasif kalınca 30 saniyelik süre başladı. Bu sürede rakibinden puan alamayınca skor 3-1 oldu. Son saniyelerde Gürcü sporcu 1 puan daha alarak skoru 3-2 yaptı. Aktürk, minder dışına kaçtı diye itiraz edildi ve maç 3-3 oldu. Son 15 saniyede 2 puan alan Feyzullah, skoru 5-3 yaptı ve bronz madalyaya uzandı.

Haberin Devamı

Öte yandan şampiyonada bugün Türk güreşinin 200. madalyasına ulaşıldı. Türkiye Güreş Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Dünya Şampiyonaları tarihinde 200. madalyanın Feyzullah Aktürk’ten geldiği belirtildi. TGF'nin 100. yılını kutladıkları hatırlatılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Dünya Güreş Şampiyonası tarihinde ilk madalyamızı 1950 yılında almıştık. Aradan geçen 73 yılda güreşçilerimiz bir çok başarıya imza atarak altınları topladı. Bu yıl Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılan Dünya Güneş Şampiyonası’na gelirken 198 madalyamız vardı. Önce Taha Akgül bronz madalya kazanarak 199. madalyamızı alırken ardından da Feyzullah Aktürk de bronz madalya kazanarak 200. madalyamızı hanemize yazdırmış oldu. Türkiye Güreş Federasyonu’nun 100. yılının kutlandığı bu yıl, 200. madalyamızı almamıza da imkan tanıdı. Türk’ün dünya sporundaki sancağı olan Güreş Federasyonumuzun 100. yılı kutlu olsun."

Feyzullah Aktürkten bronz madalya Dünya Güreş Şampiyonasında üçüncü oldu

Aktürk: Bir sonrakinde şampiyonlukla taçlandırmak istiyorum

Müsabakanın ardından Feyzullah Aktürk, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu ve Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Abdullah Çakmar açıklamalarda bulundu. Antrenörlerinin kendisini şampiyonluğa adapte ettiğini vurgulayan Aktürk, “Son saniyede gelen bir maçtı. Genel anlamda bir üstünlüğüm vardı ama hatayla kendimde alıp puan verdim. Olmadı rakibim öne geçti. Son saniyelerde başardık. Verdiğimiz emeklerin karşılığını aldık. Daha iyisini bekliyorduk. Başkanım ve antrenörlerim şampiyonluğa adapte etmişlerdi. Şampiyonluk kıl payı gitti. İnşallah bir sonraki Dünya Şampiyonalarında şampiyonlukla madalya ile taçlandırmak istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Feyzullah Aktürkten bronz madalya Dünya Güreş Şampiyonasında üçüncü oldu




Şeref Eroğlu: “Türk güreşi olarak bizim zaten bir çıtamız var”

Sporcusunu tebrik eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, duygularını şu sözlerle paylaştı:
“Türk güreşinin birliğe, beraberliğe ihtiyacı var. Eksik olan ne varsa bunları tamamlayacağız. Serbestte yeni başladık, daha kadınlarımız var. Onlardan sonra esas geçen sene dünya şampiyonu olmuş, bu sene de Avrupa şampiyonu olmuş grekoromen takımımız var. Türk güreşi olarak bizim zaten bir çıtamız var; dünyada karşılığımız var. İnşallah yarın Grekoromen Milli Takımı’mız geliyor. Bu çocukların şu anda morale, motivasyona ihtiyacı var. Çünkü Olimpiyata 300 gün kaldı. Bütün ülke olarak olumlu eleştiriye her zaman açığız ama lütfen eleştiri yaparken de geçmişi çabuk unutmasınlar. Her şey Türk güreşinin, Güreş Federasyonu’nun kontrolünde, bu çocukları izlemeye devam etsinler. Her şey Türk güreşi için.”

Abdullah Çakmar: “2024 Olimpiyatları’na ekibimizle birlikte gideceğiz”

Haberin Devamı

Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Abdullah Çakmar ise, “Gönül isterdi ki, bu madalya altın olsun. Burada hocalarımızla, federasyon başkanımızla beraber gerçekten gönül bağı ve aile ortamı kuruldu. Birlik, beraberlik çerçevesinde emin adımlarla 2024 Olimpiyatları’na ekibimizle birlikte gideceğiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Eroğlu, Feyzullah Aktürk’ün kazandığı madalyanın Türk güreşinin dünya şampiyonalarında elde ettiği 200. madalya olduğunu söyleyerek, sporcuyu, teknik heyeti tebrik etti.

Feyzullah Aktürkten bronz madalya Dünya Güreş Şampiyonasında üçüncü oldu

YORUM YAZ