MENÜ

Buse Tosun Çavuşoğlu'ndan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 68 kilo finalinde Ukraynalı rakibi Sova Rizhko'yu mağlup eden Buse Tosun Çavuşoğlu, altın madalyanın sahibi oldu.

Buse Tosun Çavuşoğlu'ndan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlarda Buse Tosun Çavuşoğlu'ndan altın madalya geldi. 68 kiloda finale yükselen Buse Tosun Çavuşoğlu, Ukraynalı rakibi Sova Rizhko'yu 5-2 ile mağlup ederek Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Haberin Devamı

68 kiloda Buse Tosun Çavuşoğlu, çeyrek finalde organizasyona bireysel olarak katılan Khanum Velieva'yı 4-1 ile geçtikten sonra yarı finalde de Çek Adela Handzlickova'yı 10-9 yenerek finale çıkmayı başarmıştı.

Buse Tosun Çavuşoğlundan Avrupa Güreş Şampiyonasında altın madalya

BAKAN OSMAN AŞKIN BAK'TAN TEBRİK TELEFONU

Sova Rizhko'yu mağlup ettiği finalin ardından yaptığı açıklamada 2023 yılında Dünya Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olarak bu turnuvaya katıldığını ve hedefinin altın madalya olduğunu belirten Buse, olimpiyatlarda da altın madalya kazanmak istediğini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak da, telefonla arayarak milli güreşçiyi tebrik etti. Çok iyi ve çok akıllıca mücadele ettiğini belirten Bakan Bak'a, Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Buse'nin olimpiyatlarda eksikleri kapatarak daha iyi olacağının yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Buse Tosun Çavuşoğlu, destekleyen herkese teşekkürlerini iletti.

 

Buse Tosun Çavuşoğlundan Avrupa Güreş Şampiyonasında altın madalya

YORUM YAZ