MENÜ

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Nesrin Baş'tan altın madalya

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 72 kiloda Nesrin Baş, altın madalya kazandı.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcularımızdan bir altın madalya daha geldi. Kadınlar 72 kiloda Nesrin Baş, Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Haberin Devamı

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 72 kiloda mücadele eden Milli güreşci Nesrin Baş, seri başı olduğu için şampiyonaya çeyrek finalde başladı. Baş, bu turda Bireysel Rus sporcu Viktoria Radzkova'yı 7-0 yendi. Yarı finalde ise Polonyalı Viktoria Choluj ile karşılaştı. Rakibi karşısında ilk puanı ihtarla verdi. Karşılıklı ataklarla geçen karşılaşmada skoru 1-1 getiren Nesrin Baş, son saniyelerde rakibine puan vermedi ve maç bitti. Polonya köşesi son saniyedeki pozisyona itiraz etti ancak itiraz reddedildi. İtirazdan gelen 1 puanla Nesrin Baş, maçı 2-1 kazandı ve finale çıktı.

Avrupa Güreş Şampiyonasında Nesrin Baştan altın madalya

Nesrin Baş finalde ev sahibi sporcu Romen Aleksandra Nicoleta Anghel karşılaştı. Nesrin, karşılaşmanın ilk yarısının son saniyelerinde 3-0 öndeyken rakibini tuş pozisyonunda yakaladı ama süre bitti. İlk devre Baş’ın lehine 3-0 sona erdi.

Haberin Devamı

İkinci devreye milli güreşçi Nesrin baş, kontrollü başlasa da ilk uyarıyı aldı. Son 1 dakikaya galip giren Baş’a ikinci uyarı geldi ve 30 saniye başladı. Rakibine bu sürede puan verdi skor 3-1 oldu. 21 yaşındaki milli sporcu maçı bırakmadı maçı 5-2 yaptı ve mücadeleyi kazanarak Avrupa şampiyonu olurken altın madalyanın da sahibi oldu.

21 yaşında bu başarıya ulaşan Nesrin Baş tarihe adını yazdırırken; daha önce 25 yaşında Yasemin Adar Yiğit; 27 yaşında Buse Tosun Çavuşoğlu; 28 yaşında ise Evin Demirhan Yavuz şampiyon olarak altın madalyanın sahibi olmuştu. Nesrin Baş, müsabakanın ardından Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine açıklamalarda bulundu.

Avrupa Güreş Şampiyonasında Nesrin Baştan altın madalya

NESRİN BAŞ: HAYAL ETTİM VE BAŞARDIM

Çok mutlu ve gururlu olduğunu vurgulayan genç sporcu, “Nasıl tarif edilir bilmiyorum. Biz her zaman söylüyorum çok çalıştık ve çok emek verdik. Her zaman hayalini kurdum, uyuduğumda uyandığımda İstiklal Marşı’mızı okuttuğumu, bayrağımızı dalgalandırdığımı hayal ettim. Hayal ettim ve başardım. Hedefim her zaman Türk bayrağımızı dalgalandırmak. Genç yaşımda bir ilki başardım, onun için de ayrıca mutluyum. Türk kadının gücünü göstermeye devam edeceğiz. Beni bu günlere getiren antrenörlerime, aileme çok teşekkür ederim. Dualarınızı eksik etmediğiniz için çok teşekkür ederim. İnşallah daha güzel başarılara adım adım gideceğim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BAKAN OSMAN AŞKIN BAK'TAN MİLLİ GÜREŞÇİLERE TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Avrupa Şampiyonu olarak altın madalya kazanan Nesrin Baş ve ile bronz madalya sahibi olan Zeynep Yetgil için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

Romanya’nın Başkenti Bükreş’te gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu olarak altın madalya kazanan Nesrin Baş’ı tebrik ediyorum. Şampiyonada bronz madalya elde eden güreşçimiz Zeynep Yetgil’i de kutluyorum. Milli güreşçilerimizin kazandığı madalyalarda emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum.

 

Avrupa Güreş Şampiyonasında Nesrin Baştan altın madalya

YORUM YAZ