MENÜ

Ali Cengiz, Dünya Güreş Şampiyonu!

Dünya Güreş Şampiyonası’nın son gününde Ali Cengiz’le gelen altın madalya yüzümüzü güldürdü. Finale çıkarak Paris 2024 olimpiyat kotasını alan milli sporcumuz dünkü şampiyonluk maçında, zorlu Macar rakibi David Losonczi’yi 8-7 yenerek, kariyerinde ilk kez dünya kürsüsünde zirveye çıktı.

Ali Cengiz, Dünya Güreş Şampiyonu!

Dünya Güreş Şampiyonası’nın son gününde 87 kiloda mindere çıkan Ali Cengiz altın madalya kazandı. Son dünya üçüncüsü unvanıyla katıldığı şampiyonada baştan sona oynadığı tüm maçlarında iyi bir performans ortaya koyan 27 yaşındaki milli güreşçi, sonunu da kariyerinin en iyi başarısını elde ederek getirdi. ilk turda Finlandiyalı Metsomaeki’yi 7-3, 2.turda olimpiyat, dünya Şampiyonu Ukraynalı Zhan Belenyuk’u 3-1, çeyrek finalde dünya 2’ncisi Özbek Berdimuratov’u 3-3’ten son puan avantajıyla ve yarı finalde de Kazakistanlı Nursultan Tursynov’u 4-3 öndeyken tuşla yenerek finale yükseldi.

Haberin Devamı

Müthiş finalle gelen altın

Ali Cengiz, finalde 2023’te üçüncülüğü birlikte paylaştığı Macar rakibi David Losonczi ile karşılaştı. İlk devrenin bitiminde Ali Cengiz, boyunduruk oyunuyla 6-1 öne geçti ve devre bu skorla sona erdi. İkinci yarıya kontrollü başlayan iki sporcuda karşılıklı puanlarla son dakikaya girdiler. 7-3 önde olan Ali Cengiz son saniyelerde puan versede maçı 8-7 kazanarak, kariyerinde ilk kez dünya şampiyonu oldu.

Ali Cengiz, Dünya Güreş Şampiyonu

YORUM YAZ