MENÜ

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Yusuf Can Zeybek

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde rakibi İsmail Balaban'ı yenen Yusuf Can Zeybek başpehlivan oldu. 652. ve 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı İsmail Balaban'ı mağlup eden Yusuf Can Zeybek, ilk kez burada başpehlivanlığa ulaştı.

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Yusuf Can Zeybek

Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda son gün güreşlerinde final güreşleri tüm boylarda devam ediyor. UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ndeki tarihi organizasyonda Türkiye'nin başpehlivanının belirleneceği baş kategorisinde de finale çıkan iki isim belli belli olmuştu. Finale 652 ve 655. Kırkpınar Güreşleri'nin başpehlivanı 'sarı fırtına' lakaplı İsmail Balaban ve Yusuf Can Zeybek isimlerini yazdırmıştı. Final müsabakasını kazanan isim Yusuf Can Zeybek oldu. 

Haberin Devamı

Finale rakipleri Şahali Kurt, Mecit Yıldırım, Cengizhan Şimşek, Özkan Yılmaz ve Hüseyin Gümüşalan'ı yenerek çıkan İsmail Balaban ile finale Rıza Yıldırım, Mustafa Taş, Fatih Atlı ve Mehmet Yeşil Yeşil'i yenerek çıkan Yusuf Can Zeybek'in karşılaşması 18.00'da Sarayiçi Er Meydanı'nda başlamıştı ve İsmail Balaban'ı yenen Yusuf Can Zeybek oldu. 

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan Yusuf Can Zeybek

ZEYBEK PUANLAMADA KAZANDI

Yarı final müsabakalarının ardından 662'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde İsmail Balaban ile Yusuf Can Zeybek karşı karşıya geldi. Finale rakipleri Şahali Kurt, Mecit Yıldırım, Cengizhan Şimşek, Özkan Yılmaz ve Hüseyin Gümüşalan'ı yenerek çıkan İsmail Balaban ile finale Rıza Yıldırım, Mustafa Taş, Fatih Atlı ve Mehmet Yeşil Yeşil'i yenerek çıkan Yusuf Can Zeybek arasındaki maç karşılıklı hareketlerle geçti. Puanlama güreşine kalan müsabakada İsmail Balaban'ı yenen Yusuf Can Zeybek, Türkiye Başpehlivanı oldu. Zeybek, müsabaka sonrası sahaya giren eşi ile paylaştı.

Haberin Devamı

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan Yusuf Can Zeybek

Güreşlerin sonunda ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül töreninde başpehlivanlara ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak verdi. Toplam 14 boyda gerçekleştirilen ödül törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın , İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekilleri Ediz Ün ve Baran Yazgan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, milletvekilleri, eski bakan ve milletvekilleriyle çok sayıda belediye başkanı katıldı.

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan Yusuf Can Zeybek

'BURAYA HEP İNANARAK GELDİM'

Başpehlivanlık sonrası açıklamalarda bulunan Yusuf Can Zeybek, "Çok mutluyum, çok bekledim bu anı. Allah'ım bana nasip etti. Allah'a binlerce kez şükürler olsun. Seyircilere sesleniyorum biz her zaman maçımızı yapıyoruz. Buraya hep inanarak geldim. Bu kemeri alacağım dedim ve Edirne Caddesi'nde yürüyeceğim dedim. Aldım da Allah'a bin kere şükürler olsun ki bu duyguyu bana yaşattı. Bütün seyircilere çok teşekkür ediyorum. Seyircilerimizin hepsinden Allah razı olsun. Onlar varsa bizler varız. Burada kemerimi anneme armağan ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan Yusuf Can Zeybek

BAKAN OSMAN AŞKIN BAK'TAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Edirne'de bu yıl 662. düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde rakibi İsmail Balaban’ı finalde yenerek başpehlivanlığı kazanan Yusuf Can Zeybek için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarihi Sarayiçi Er Meydanı'nda bu yıl 662'ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde rakibi İsmail Balaban’ı yenerek altın kemeri kazanan Yusuf Can Zeybek kutluyorum. Dünyanın en uzun soluklu spor organizasyonlarından olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde mücadele eden tüm güreşçilerimize tarihi mirasımızın yaşatılmasına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Geçmişi geleceğe taşımanın gururunu gelecek yıllarda da yaşamayı diliyorum.”

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan Yusuf Can Zeybek

BAŞPEHLİVANLARA ÖDÜLLERİNİ BAKAN OSMAN AŞKIN BAK VERDİ

Başpehlivanların kupa ve madalyaları Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak tarafından verildi. Bakan Aşkın Bak, başpehlivan Yusuf Can Zeybek’e altın kemerini taktı. Başpehlivan Yusuf Can Zeybek törende altın kemerini kuşandı. Ayrıca, başpehlivan Zeybek'e 1 milyon TL para ödülü verildi.

Haberin Devamı

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan Yusuf Can Zeybek

YORUM YAZ