MENÜ

30. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan İsmail Balaban oldu

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 30. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan İsmail Balaban oldu. Finalde Enes Doğan ile karşılaşan Balaban büyük çekişme içinde geçen karşılaşmayı kazanarak Seydikemer’in başpehlivanı oldu.

30. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan İsmail Balaban oldu

Seydikemer Belediyesi’nin düzenlediği 30. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Yağlı güreşlere çeşitli illerden 51'i başpehlivan, 674 güreşçi katıldı. Çekişmeli, heyecanlı ve kıran kırana geçen güreşlerde pehlivanlar izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Yaklaşık 40 bin kişinin izlediği güreşleri çevre il ve ilçelerden gelen yüzlerce kişi, Seki Mahallesi’nde buluştu.

Ağalık 6 Milyon 30 bin TL’ye verildi

Haberin Devamı

Organizasyonda, güreş ağalığı 6 milyon 30 bin lira bedelle iş insanı Şaban Karaşal aldı. Seki Yağlı Güreşleri, Tarihi Kırkpınar Güreşleri’ni de aratmadı. Güreşlerde başpehlivanlık için İsmail Balaban ile Enes Doğan ile karşılaştı. İzleyenlerin büyük heyecanla izlediği final güreşi yaklaşık 1 saat sürdü. İsmail Balaban, rakibi Enes Doğan’a yaptığı atakla yenmeyi başardı. Balaban, karşılaşma sonrasında büyük bir sevinç yaşadı. Başpelivan Balaban, “Sekide daha önce 3 kez üst üste başpehlivan olmuştum. Bu bölgenin atmosferi ve insanı çok güzel. Güzel güreşler yapıldı. Birinciliğimi tüm destekçilerime armağan ediyorum” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlarımızın ilgisi çok iyiydi”

Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, “Güreş ve konser etkinliklerimiz sona erdi. Çok güzel katılım oldu. Vatandaşlarımızın ilgisi çok iyiydi. Başpehlivanlığı İsmail Balaban kazandı. Zaten formda olan bir sporcu. Birinci olmayı da hak etti” dedi.

Güreşleri Muğla Valisi İdris Akbıyık, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yakup Otgöz ve Kadem Mete, Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu başkan ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş izledi.

YORUM YAZ