MENÜ

GÜNÜN MAÇI

Bu maçın analizini yapmadan önce Gary Lineker'in sözü yine aklımıza geldi elbette: Futbol basit bir oyundur, 22 oyuncu 90 dakika boyunca bir topun peşinden koşturur ve sonunda Almanlar kazanır.

GÜNÜN MAÇI

Ne demişti İngiliz futbol efsanesi: Futbol basit bir oyundur, 22 oyuncu 90 dakika boyunca bir topun peşinden koşturur ve sonunda Almanlar kazanır... Bunun son örneğini Euro 2008'de Milli Takımımız'la yaptıkları yarı final maçında yaşamış, turnuvanın en iyi oyununu ortaya koyduğumuz maçta Panzerler'e diş geçirememiştik. Bakalım 2010 Dünya Kupası da Lineker'i haklı çıkaracak mı?

Almanya, son 76 yıldaki en genç kadrosuyla Dünya Kupası'nda mücadele edecek. Güney Afrika'da ve bu gençlerin başındaki "abi" Ballack sakatlığı nedeniyle arkadaşlarını yanlız bırakacak. Avustralya gibi dirençli ve yaşça daha deneyimli bir takım karşısında nasıl bir performans gösterecekleri, onların Güney Afrika'dan nasıl bir sonuçla döneceklerinin de sinyalini verecek.

Haberin Devamı

Maç öncesinde üzerinde durulması gereken önemli noktalardan biri, iki takımın kalecileri. Avustralya'nın kalesinde, kariyerinde 700'den fazla profesyonel maç yapan Mark Schwarzer, Almanya'nın kalesinde ise yaşanan sakatlıklarla ilk 11'de kendine yer bulan genç Manuel Neuer olacak. Muhtemelen iki file bekçisi de maç boyunca kalelerinde pek rahat olamayacaklar. Sonuç olarak, seyir zevki yüksek ama, iki takımın da birbirine bariz bir üstünlük kuramayacağı bir maç izleyebiliriz kupanın üçüncü gününde.

YORUM YAZ