MENÜ

"Güiza 3. forvet"

2010 Dünya Kupası öncesinde dün akşam deplasmanda Fransa ile hazırlık maçı oynayan ve 2-0 kazanan İspanya, oynadığı futbol ve attığı güzel gollerle beğeni topladı.

"Güiza 3. forvet"

Fenerbahçe’de forma giyen Daniel Güiza da Fransa karşısında forma giydi. 80. dakikada Silva’nın yerine oyuna giren Güiza için yapılan yorumlarda, "O, Dünya Kupası’nda Milli Takımın 3. forveti olacak. Del Bosque’nin gözünde Villa ve Torres’den sonra Güiza geliyor. Güiza, Negredo’ya karşı bilek güreşini kazandı" denildi.

Haberin Devamı

Boğa güreşlerinde, matadorların beğenilmesi halinde izleyicilerin hep bir ağızdan bağırdığı "Oley!" ifadesini başlıklarına çıkaran İspanyol basını, 42 yıl aradan sonra ilk defa deplasmanda Fransa’yı yendiklerine vurgu yaptı.

Marca gazetesi, "Paris’in, Oley, Oley, Oley diye şarkı söylediği gün" ve "Paris’te dans" ifadelerini başlıklarında kullanarak, "İspanya’nın ezici üstünlüğü. İlk yarı bitmeden Villa ve Ramos’un güzel golleri maçın sonucunu belirledi. Fransızlar’ın defansı yıkıldı, hücumda korkak ve kıt bir rakip vardı. Fransızlar Henry’yi ve teknik direktör Domenech’i istemiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer İspanyol gazetelerinde de şu ifadeler yer aldı: El Pais, "Fransa, İspanya’yı alkışlıyor. Milli takım, zayıf rakibine karşı üstünlüğünü gösteriyor ve oley dalgalarıyla kazanıyor. İspanya, Dünya Kupası’a doğru heyecan veriyor", El Mundo, "İspanya, Paris’te Fransa’ya kötü davranıyor", ABC "Horozun tüyleri yolundu ve güveç oldu!", AS "Oley, Oley...Milli takım, Fransa’ya fazla geldi!"

YORUM YAZ