MENÜ

Guardiola'dan Avrupa Süper Lig açıklaması: Adil değil

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Avrupa Süper Ligi ile ilgili sessizliğini bozdu. Futbolun geleceği için netlik olması gerektiğini savunan Guardiola, durumun kendileri açısından rahatsız edici olduğunu ve takımların zirvede mücadele edip elemelere katılamamalarının adil olmadığını söyledi.

Guardiola'dan Avrupa Süper Lig açıklaması: Adil değil

Avrupa Süper Ligi'nin kurucu kulüpleri arasında yer alan Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, yeni organizasyon hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Guardiola'nın açıklamaları;

"Açıklama yapılmadan birkaç saat önce Avrupa Süper Ligi'nde olacağımızı öğrendim. Başkan futbolun nereye gittiğine dair daha net konuşabilir ancak durum bizim için rahatsız edici çünkü her şeyi bilmiyoruz."

"Çıkıp anlatsınlar"

"Çaba ve başarı arasında bir ilişki olmadığında spor, spor değildir. Kaybetmen önemli değilse spor değildir. Birçok kez mümkün olduğunca iyi bir yarışma istediğimi söyledim. Takımların zirvede mücadele edip elemelere katılamaması adil değil. "Avrupa Süper Lig'i kuran komitenin dünyanın dört bir yanına gitmesini ve bu kararı nasıl aldığını açıklamasını isterim. Dünya çapında bir konu ve bu takımların neden Süper Lig'de olduğunu ve diğerlerinin neden olmadığını herkese anlatmalılar. Örneğin, 4-5 Şampiyonlar Ligi kupası kazanan Ajax neden bu ligde yok? Çıkıp bunu anlatsınlar..."

Haberin Devamı

"UEFA başarısız oldu"

"Bu noktada UEFA başarısız oldu. Tüm bilgileri açıklığa kavuşturmaları gerekiyor. Salgın nedeniyle şimdiye kadarki en zor sezonda beş abone yapmak için savaştık ve insanlar kendileri için savaştı. Bu durumda herkes mücadele ediyor."

"Alaycı olmayın"

"Netleştirmeleri ve bir sonraki adımın ne olduğunu gerçekten netleştirmeleri gerekiyor ve sonra insanlar ne yapacaklarına karar verebilirler. O halde mümkün olduğunca birlikte gitmeliyiz. Ama aynı zamanda alaycı olmayın. Herkes kendi adına düşünüyor. UEFA kendileri için düşünüyor."

YORUM YAZ