MENÜ

G.Saray neden bu hale geldi?

Her şey, yeni tüzükle başladı. İnan Kıraç, tüzüğe Galatasaray Üniversitesi mezunlarına ayrıcalık tanınması yönünde madde konulmayınca, yönetime bayrak açtı. Ve böylece kulüp tarihinin en büyük kaosu başlamış oldu

G.Saray neden bu hale geldi?

Başkan Adnan Polat, kulübün 1980’de yapılan tüzüğünü yenilemek için kolları sıvadı. Yeni tüzüğe konulması planlanan bir madde 106 yıllık kulübün bu hale gelmesinde en önemli etken oldu. Peki neydi o madde? Galatasaray Üniversiteliler’in de liseliler ile aynı şartlarda kulübe üye olmaları. Bu ne demek? Kulübe üye olmak için sadece liselilere tanınan ayrıcalığın, üniversiteden mezun olanlara da verilmesi. Sıradan birisi Galatasaray’a üye olmak için 10 bin TL vermek zorunda. Liseliler ise sadece 600 TL ödüyor ve üye olma önceliğine sahipler. Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı ve Galatasaray Üniversitesi kurucusu İnan Kıraç, tüzüğe üniversite mezunlarına da aynı ayrıcalıkları tanıyacak maddenin konulmasını istedi.

Haberin Devamı

Liseliler karşı çıktı

Başkan Polat da yeni tüzüğe bu maddeyi ekledi. Ancak liseliler, yeni tüzükteki bu maddeye isyan ettiler ve çıkarılmaması halinde, tüzüğü kabul etmeyeceklerini belirttiler. Bunun üzerine Polat, üniversite mezunlarına ayrıcalık tanıyan maddeyi çıkartmak zorunda kaldı. Tüzük bu haliyle kabul edildi. İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Yönetici Taner Aşkın’ın bir canlı yayında söylediği söz durumun özetiydi: “Bu bir liseli-üniversiteli kavgası. Tüzükten o madde çıkarılınca, İnan Kıraç bize haber göndererek ‘Size 3 ay ömür biçiyorum’ dedi”. Bu olay sonrası, yönetim 3 ay bile dayanamadı! Stat açılışındaki olaylara sportif başarısızlık da eklenince yönetim tepetaklak oldu. İşte kulübü kaosa sürükleyen olaylar böyle başladı

Raşit Altun

Haberin Devamı

Peki şimdi ne olacak?

Mali Genel Kurul’un ardından, üyelerin karşılıklı açtığı davalar, kulübü tam bir çıkmaza soktu. Kaos zirvede...FANATİK, Galatasaray’da önümüzdeki dönemde yaşanabilecek gelişmeleri sizler için derledi.

1- İlk ve en olası senaryo, mahkemelerden 14 Mayıs’ta yapılacak seçimi iptal edecek bir karar çıkmayacak. Zaten camianın büyük bölümünün temennisi de bu yönde. Belirlenen tarihte olağanüstü genel kurul yapılırsa, hiçbir sorun kalmayacak. 14 Mayıs’taki seçimin ardından, Galatasaray’da yeni bir dönem başlayacak ve seçilen yönetim, yeni tüzük gereği 3 yıl görevinin başında kalacak. Böylece, tarihinin en çalkantılı, en karışık dönemini geçiren Sarı-Kırmızılı camia, rahat bir nefes almış olacak.

2- 14 Mayıs’taki seçim iptal edilecek! Önceki gün Adnan Polat’ın ayrı ayrı Ünal Aysal ve Turgay Kıran’la yaptığı görüşmeden çıkan karar gereğince, her iki başkan adayı da Polat’ın görevinde kalması için destek verecekler. Ardından Adnan Polat, istifa ederek yeni bir seçim tarihi açıklayacak. Bu da büyük ihtimâlle haziran ayının ortalarını bulacak. Bu süreye kadar 2. başkan Işın Çelebi, yönetimi devralacak. Yönetim tamamen istifa ederse de seçime kadar kayyum (mahkemenin belirleyeceği yönetici) kulübü yönetecek. Ancak bu ihtimal çok düşük. Bu arada, 14 Mayıs’ta seçim yapılmaması halinde Ünal Aysal adaylıktan çekilecek.

Haberin Devamı

3- Bu senaryoya göre de 14 Mayıs’taki seçim iptal olacak. Başkan adayları Ünal Aysal ve Turgay Kıran, kulübün kayyuma devredilmesi tehlikesini göz önüne alarak, Adnan Polat’ın önümüzdeki sene yapılacak olağan genel kurula kadar görevinin başında kalması için destek verecekler. Başkan’ın, mali genel kurulda yaşananlardan sonra bir an önce görevi devretmek istediği biliniyor. Ancak kendisine gerekli destek verilmesi halinde, Polat’ın görev süresi dolana kadar başkanlık koltuğunda oturmayı kabul edeceği belirtiliyor.

YORUM YAZ