MENÜ

Rasmus Ankersen kimdir, serveti ne kadar? Rasmus Ankersen kaç yaşında ve nereli?

5 sezonluk macerasının ardından Süper Lig'e veda eden Göztepe'de Mehmet Sepil'in istifa etmesiyle kulübün devredilip, devredilmeyeceği merak konusu olmuştu. Bir süredir kulüp hisselerinin çoğunluğunu elinde bulunduran Sepil ile görüşen Danimarkalı iş ve spor insanı Rasmus Ankersen, anlaşmayı tamamladı. Resmi açıklamanın önümüzdeki hafta yapılacağı öğrenilirken futbolseverler Ankersen'in kariyerini google üzerinden araştırmaya başladı: Rasmus Ankersen kimdir, serveti ne kadar? Rasmus Ankersen kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

Rasmus Ankersen kimdir, serveti ne kadar? Rasmus Ankersen kaç yaşında ve nereli?

Süper Lig'den 1. Lig'e düşme üzüntüsü yaşayan Göztepe'de devir işlemlerinde sona gelindi. Kulüp hisselerinin çoğunluğunu 8 yıldır elinde bulunduran ve sezon içinde başkanlık dahil tüm görevlerinden istifa eden Mehmet Sepil, Danimarkalı iş adamı Rasmus Ankersen ile anlaşma aşamasına geldi. Ankersen ile aylarca görüşme halinde olan Sepil'in Danimarkalı yatırımcıyla büyük oranda anlaştığı ve en kısa zamanda resmi imzaların atılacağı kaydedildi. Ankersen ile aylarca görüşme halinde olan kulüp hisselerinin çoğunluğunu elinde bulunduran Mehmet Sepil'in Danimarkalı yatırımcıyla büyük oranda anlaştığı ve en kısa zamanda resmi imzaların atılacağı öğrenildi. Kısa süre içerisinde resmi açıklama beklenirken Rasmus Ankersen'in kariyeri futbolseverler tarafından merak konusu oldu.

Haberin Devamı

Rasmus Ankersen kimdir, serveti ne kadar? Rasmus Ankersen kaç yaşında ve nereli?

Rasmus Ankersen, 22 Eylül 1983 yılında Danimarka'nın Tjorring şehrinde dünyaya geldi. Ülkesinde futbola başlayan Ankersen'in 18 yaşında Midtjylland formasıyla çıktığı ilk maçta yaşadığı ciddi sakatlık sonrası futbol hayatı sona erdi. Ancak futboldan kopmayan Danimarkalı, Midtjylland'ta teknik adamlık görevi üstlenip, altyapı projeleri geliştirdi. Danimarka'da Midtjylland efsanesini yaratan adam olarak anılan Rasmus Ankersen, genç yaşına rağmen futbola yaptığı yatırımlarla adını dünyaya duyurdu.

Rasmus Ankersen kimdir, serveti ne kadar Rasmus Ankersen kaç yaşında ve nereli

Midtjylland efsanesini yaratan adam olarak anılan Rasmus Ankersen, genç yaşına rağmen futbola yaptığı yatırımlarla adını dünyaya duyurdu.

Haberin Devamı

Midtjylland'da takım sorumlusu olarak göreve getirilen ve takımı uluslararası başarıya ulaştıran 39 yaşındaki iş insanı, kulübü şampiyon yaparak, Avrupa arenasına çıkardı. Yakaladığı bu başarının ardından rotayı İngiltere'ye çeviren Ankerse, Brendford takımında görev aldı. Tam 6 yıl boyunca Brendford'u yöneten Ankersen, kulübü 74 yıllık tarihinde ilk kez Premier Lig'e çıkardı.

İngiltere'de 2021 yılında Sport Republic adlı bir spor fonunun kurucu ortaklarından olan Danimarkalı iş insanı, bu fonla birlikte 2022'de Southampton'ın sahibi oldu. Ankersen'in 6 aydır Göztepe ile görüştüğü ifade edildi.

Rasmus Ankersen kimdir, serveti ne kadar Rasmus Ankersen kaç yaşında ve nereli

Ankersen'in iki defa İzmir'e geldiği, Gürsel Aksel Stadı, Torbalı’da yapılması planlanan altyapı tesisleri ve Urla Adnan Süvari Tesisleri'ni de gezdiği ortaya çıktı. Ankersen, İzmir seyahatlerinde ise başkan Mehmet Sepil'in misafiri olarak kaldı. İki tarafın temaslarını sürdürdüğü öğrenilirken, Rasmus Ankersen'in kısa süre içerisinde resmen Göztepe'nin yeni sahabi olacağı ve kulübe ciddi bir yatırım yapacağı kaydedildi.

Mehmet Sepil, beklediği teklifleri alamadı

Başkanlık görevini bıraktığını 21 Mart'ta açıklayan ve sonrasında hisselerini satılığa çıkaran Mehmet Sepil'in Sarı- Kırmızılı kulüp için beklediği teklifleri alamadığı iddia ediliyordu. Tekliflerin yetersiz olmasında da İzmir ekibinin 1. Lig'e düşmesinin etkisi olduğu ifade ediliyordu.

Haberin Devamı

Rasmus Ankersen kimdir, serveti ne kadar Rasmus Ankersen kaç yaşında ve nereli

Türk futbolundaki ilk yabancı yatırımcı

Rasmus Ankersen, Göztepe Sportif AŞ'de Mehmet Sepil'in hisselerini resmen devralırsa Türk sporuna ilk yabancı yatırım olacak. Avrupa'da birçok kulüp, ABD, Çin, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden yatırımcılar tarafından yönetilirken, İzmir'in 1925 yılında kurulan 97 yıllık temsilcisi Göztepe, Türk futbolunda ilk yabancı yatırım alan kulüp olacak. Mehmet Sepil, daha önce yaptığı basın açıklamasında Ankersen'le görüştüklerini doğrulayıp kulübün küme düşerek gelirlerini azalmasıyla ibrenin yerli yatırımcılara döndüğünü açıklamıştı.

Rasmus Ankersen kimdir, serveti ne kadar Rasmus Ankersen kaç yaşında ve nereli

Süper Lig'e kara tabloyla veda etti

Ligin 35. haftasında Gürsel Aksel Stadı'nda Çaykur Rizespor 'a da 7-1 mağlup olan Göztepe taraftarını kahretti. Süper Lig tarihinin en farklı mağlubiyetlerini son 4 maçta yaşayan sarı-kırmızılılarda taraftarlar isyan bayrağını açtı. Taraftarlar sosyal medya üzerinden yayınladıkları mesajlarda, "Bütün dünyaya bizi rezil ettiniz. Küme düştük ama bu kadar aciz duruma düşmedik. Sayenizde herkesin diline düştük. Bize bunu yaşatanları asla unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Rasmus Ankersen kimdir, serveti ne kadar Rasmus Ankersen kaç yaşında ve nereli

Sezonun son haftalarında birçok as futbolcusunu yollayan ve kadrosunu dağıtan Göztepe, son 4 maçta tam 19 gol yedi. Göztepe, Süper Lig'deki son 15 maçından ise sadece 1 beraberlik çıkarabildi. Teknik Direktör Stjepan Tomas'ın yerine göreve getirilen Teknik Sorumlu Serdar Sabuncu hem Çaykur Rizespor hem de Adana Demirspor maçlarında takımın başında sahaya çıkıp, 7 gollü mağlubiyetler yaşadı. Göztepe'nin iki kalecisi Piric ve genç Arda, tarihi skorlarda kaleyi koruyan isimler oldu. Piric, Çaykur Rizespor müsabakasında, Arda ise Adana Demirspor karşılaşmasında görev aldı. İzmir temsilcisi sezon boyunca oynadığı 38 maçta kalesinde 77 gol görerek 5 yıldır yer aldığı lige en çok gol yiyen takım olarak veda etti.

YORUM YAZ