MENÜ

Göztepe - Galatasaray maçında toplam 10 eksik!

Süper Lig 16. haftasının cumartesi günü kapanış mücadelesinde Göztepe evinde Galatasaray'ı ağırlayacak. Saat 20:00'de başlayacak olan mücadelede iki takımda toplam 10 oyuncu sakatlıkları ve cezaları nedeniyle kadroda yer almıyorlar.

Galatasaray, Süper Lig’in 16. haftasında deplasmanda Göztepe’ye konuk olacak. Bronova Aziz Kocaoğlu stadında son kez oynanılacak olan mücadele saat 20:00’de başlayacak ve hakem Serkan Tokat müsabakada düdük çalacak.

Haberin Devamı

Fatih Terim önderliğinde her kulvarda sancılı zamanlar geçiren Galatasaray lige geride kalan 15 haftada 24 puan toplayarak 6.sırada yer alıyor. Teknik direktör İlhan Palut’un göreve gelmesiyle beraber büyük bir çıkış yakalan Göztepe ise ligde geride kalan 15 haftada 20 puan toplayarak 10.sırada yer almayı başardı.

Maç öncesi Galatasaray’da sakatlıkları devam eden Andone, Şener, Seri, Emre Mor ve Lemina’nın yanı sıra cezası bulunan Jimmy Durmaz kadroda yer alamayacak. Ev sahibi ekip Göztepe’de ise Andre Poko, Atınç Nukan ve Yusuf Talum sakatlıkları yüzünden, Berkan Emir ise kart cezası sebebiyle takımını yalnız bırakacak isimler.

Göztepe ve Galatasaray bugüne kadar ligde toplam 54 maçta karşı karşıya geldiler. Bu maçların 30’unu Galatasaray kazanırken 13 maç beraberlikle bitti, 11 maç ise Göztepe’nin üstünlüğüyle sona erdi. Galaatasaray bu maçlarda toplam 80 gol atarken, 36 kez de kalesinde gol gördü.

Haberin Devamı

27 maçta Göztepe’ye konuk olan Galatasaaray bu maçların ise 14’ünü kazanırken 8 maçtan mağlubiyetle, 5 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda ise 38 gol atıp, 22 golü kalesinde gördü.

Göztepe’ye karşı oynadığı son 6 karşılaşmada da mağlubiyet yüzü görmeyen Galatasaray en son yenilgisini 2001-2002 sezonunda deplasmanda 2-0’lık mağlubiyetle aldı.

Galatasaray, Göztepe’ye karşı en farklı galibiyetini ise 6-1’lik sonuçla 1978-1979 sezonunda almayı başardı.

Nihat Uzel

YORUM YAZ