MENÜ

Göztepe - Fenerbahçe maçı tekrarlanacak mı? Kural hatası...

Süper Lig'de 13. haftada oynanan Göztepe - Fenerbahçe maçı hakem kararlarından dolayı gündemden düşmüyor. Fenerbahçe yönetiminin kural hatasını gerekçe göstererek maçın tekrarına dair başvuruda bulunacak olması iddia edilirken biz de geçmişteki maç tekrarlarını sizlere hatırlatmak istedik.

Süper Lig’de oynanan 13. Hafta maçlarının ardından Fenerbahçe’nin hakem hatalarıyla ilgili isyanı devam ediyor. Fenerbahçe yönetimi, Göztepe’nin golle sonuçlanan penaltısında kural hatası yapıldığı gerekçesiyle itirazda bulunmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Hakem hatalarıyla ilgili serzenişini sürdüren Fenerbahçe Göztepe maçında ev sahibi ekibin kullandığı 2. Penaltısında rakip takım oyuncusu Alpaslan’ın kural ihlali yaptığı iddiasında bulundu. Maçın tekrar edilmesi adına kural ihlali başvurusu yapmaya hazırlanan Fenerbahçe, daha önceden Alanyaspor maçının tekrarlanması için de başvuruda bulunmuştu.

Fenerbahçe’nin maç tekrarı için yapacağı başvurudan önce sizlerle Lig tarihinin tekrarlanan maçlarının dosyasını Fanatik Tv'den Nihat Uzel ile beraber göz atalım. Süper Lig’in 58 yıllık tarihinde şimdiye kadar yalnızca 4 maç kural hatasından dolayı tekrar edildi.

İlk olarak 1994-1995 sezonunun 2. Haftasında Gaziantep ile Denizlispor’un karşılaştığı mücadeleyi ev sahibi ekip 1-0’lık sonuçla kazanmıştı. 21 Ağustos 1994’te oynanan bu maçta Gaziantepspor Ofsayt sonucu kazandığı en direkt serbest vuruşu rakip sahadan kullanmış ve bu pozisyon hakemin dikkatinden kaçmıştı. Kural ihlalinin televizyonlarda gösterilmesinin ardından maç iptal edilmiş ve tekrarlanmıştır. Tekrarlanan bu maçı ise Gaziantepspor yine 3-1’lik galibiyetle kazanmıştır.

Haberin Devamı

2003-2004 sezonunda, 8 Kasım 2003 tarihinde ise Fenerbahçe evinde Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalmıştır. Hakem Ali Aydın maçın 86. Dakikasında 8. Sarı kartı gösterdiği Çaykur Rizesporlu futbolcu Victoria’ya kırmızı kart çıkartmadığı için kural hatası oluşmuş ve maç tekrarlamıştır. 18 Ocak 2004’te oynanan tekrar maçını ise Fenerbahçe 4-1 kazanmıştır. Alınan bu 3 puan ise Fenerbahçe’ye şampiyonluk yarışında büyük avantaj sağlamıştır.

2004-2005 sezonunun 19. haftasında ise, 6 Şubat 2004 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda yapılan Beşiktaş-Gençlerbirliği maçında bu kez hakem Kuddusi Müftüoğlu kural hatası yaptı. 1-1 sonuçlanan maçta Müftüoğlu, Gençlerbirliği’nin serbest vuruştan attığı gol sırasında önce oyunu başlatmak için ilk düdüğü, daha sonra Beşiktaşı oyuncuların barajı ihlal ettiği nedeniyle ikinci düdüğü çaldı. Pozisyonun devamında meşin yuvarlak kaleye gidince üçüncü bir düdük daha çalan Müftüoğlu, kural hatasına neden olmuştur. 9 Mart 2004’te tekrarlanan maçta netice değişmemiş ve 0-0 sonuçlanmıştır.

Haberin Devamı

Dördüncü tekrar ise 2013-2014 sezonunda geldi. 15 Aralık 2013’te oynanan Kasımpaşa-Beşiktaş karşılaşması ev sahibi ekibin 2-1’lik üstünlüğüyle sonuçlanmıştı. Maç esnasında Kasımpaşalı futbolcu Ryan Donk, eline aldığı fazladan ikinci topu ceza sahasındaki Beşiktaşlı Almeida’nın ayağındaki topa atmıştı. Bu pozisyonu görmezden gelen hakem Barış Şimşek hava atışıyla oyunu başlatarak kural hatasına sebebiyet vermiştir. Tekrarlanan maçı ise Beşiktaş 3-0 kazanmıştır.

FIFA’nın maç tekrarlarına karşı olumsuz yaklaştığı bilinen bir durum, bakalım Fenerbahçe’nin itirazı sonucu ligimizde beşinci defa bir maçın tekrarlanacağını görebilecek miyiz?

Nihat Uzel

YORUM YAZ