MENÜ

Göztepe - Fenerbahçe maçı için Deniz Çoban: "İnanmakta zorlanıyorum"

Süper Lig'de pazar akşamı oynanan Göztepe - Fenerbahçe maçı oynanmış olsa da hakem hataları iddiasıyla gündemden düşmüyor. Yazarımız eski hakem Deniz Çoban pozisyonu ve kural ihlali olup olmadığını yorumlarken çarpıcı açıklamalara yer verdi.

Süper Lig'de 13. haftaya Göztepe - Fenerbahçe maçı hakem hataları iddiasıyla damga vurdu. Ev sahibi ekibin kullandığı 2. penaltı vuruşunda kural ihlali yapıldığı iddiası kamuoyunda geniş yankı bulurken, Fenerbahçe'nin bu karara itiraz edip, maçın tekrarını isteyeceği iddia edildi.

Haberin Devamı

Yazarımız eski hakem Deniz Çoban Fanatik Tv'ye yaptığı açıklamalarda Henüz Fenerbahçe'nin müracaat kararının doğruluğu hakkında bir kesinliğin olmadığını belirtirken, "Bu böyleyse ben inanmakta zorlanıyorum. Oyun kuralları çok açıktır. Fenerbahçe'nin bu itirazının temeli futbol oyun kuralları kitaplarında yoktur. Kaleci açısından bakalım. Bir kaleci topa vuruş yapılmadan önce çizgiyi terketmişse ve o pozisyon gol olmamışsa vuruşun tekrarı gerekir ve kaleci sarı kart görür. Ama kaleci bu ihlali yapmış ama neticesinde gol olmuşsa gol geçerli sayılır ve vuruş tekrar edilmez. Gol olduğu için Altay isterse 7 metrede kalesini tert etse vuruş tekrar edilmez." açıklamalarında bulundu.

Alparslan Öztürk'ün topa doğru gelirken ki hareketinin de oyun kural kitaplarına göre ihlali gerektiren bir durum olmadığını belirten Çoban, "Kural kitabındaki ifade çok net. Vuruşu yapan oyuncu hız almayı tamamladıktan sonra topa vurur gibi yapıp kaleciyi yanıltırsa ihlaldir. Hız yaparken yanıltmaya izin verilir. Alpaslan topa yaklaşmadan duruyor ve buna oyun kuralları izin veriyor." açıklamalarını Fanatik Tv'ye aktardı.

YORUM YAZ